Vad bör jag veta om Office Etikett?

Office etikett är en uppsättning regler för uppförande som är utformade för att arbeta i ett kontor roligare och produktiva. Den skiljer sig från affärsetikett, den uppförandekod som gäller affärsrelationer och göra affärer professionellt. Att veta hur man skriver ett affärsbrev är affärsetikett, till exempel, samtidigt som den öppnar en dörr för en tungt lastad medarbetare är kontor etikett. Som en allmän regel människor som vill gå vidare i världen av arbetet måste känna till både företag och kontor etikett.

Liksom andra typer av etikett, är kontor etikett grundas på goda seder, och det är utformat för att hålla folk bekväm och lycklig i kontorsmiljö. Grundregeln för kontor etikett är att människor ska bete sig som de förväntar sig att andra ska bete sig, och vara uppmärksam på hur de samverkar med andra, och av effekterna av olika verksamheters medarbetare. Människor som är artig, artig, och eftertänksamma i kontorsmiljö tenderar att värderas som anställda och medarbetare.

Många av reglerna för kontoret etikettsregler kretsar kring att göra den fysiska miljön på kontoret trevlig. Människor förväntas undvika starka dofter, som innehåller parfym och livsmedel, och de bör städa upp efter sig själva, oavsett om de förbereder en kopp te i köket eller klistra ihop en presentation. Att hålla ett arbete utrymme snyggt ses som en del av Office etikett, som håller mässar i tjänst kök och badrum under kontroll.

Volym medvetenhet är också viktig i många kontor. Människor behöver prata tyst med varandra och på telefonen på kontoret för att undvika att skapa en mycket bullrig och stressig miljö, och kontorsanställda är också oftast uppmuntras att hålla sina mobiltelefoner av eller på vibrerar och för att hålla volymen inställningarna på kontoret telefoner också. Personer som gillar att lyssna på musik när de arbetar kommer definitivt tjänar poäng på sina medarbetare genom att bära hörlurar för att hålla sin musik för sig själva.

Interaktioner med medarbetare är en regelbunden del av kontorsarbete, och en stor del av kontor etikett. Bo på uppgift och undvika skvaller, är kontor politik och personliga samtal vara artig kontor etikett, som erbjuder sig att göra saker för medarbetare och be om tillstånd innan upplåning saker, in någons arbetsplats, eller be om råd eller hjälp med en arbetsrelaterad uppgift.

Professionalism räcker långt i en kontorsmiljö. Många kontor har klädsel, och de som inte ännu förvänta anställda att klä sig snyggt och professionellt att projicera en positiv bild. Anställda uppmanas också att lämna personliga affärer hemma, och för att undvika att göra personliga affärer på företagets tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.