Vad är lämpliga Presenter till en medarbetare?

ge medarbetare gåvor kräver viss eftertanke. De bör vara lämpliga och i linje med företagets policy. De bör utgöra eftertänksamhet men inte en hel del kostnader. Vissa företag har särskilda riktlinjer om när det är acceptabelt att ge medarbetare gåvor, och kan också begränsa prisnivå på gåvor. Innan välja en present till en medarbetare, bör en anställd kontrollera företagets policy för att se alla medarbetare gåvor är inte överstiger de belopp som ett sällskap gör att man kan spendera.

Medarbetare gåvor bör aldrig skämt eller gåvor som är sexuellt olämpligt, eftersom detta kan anses vara sexuella trakasserier. Enligt samma principer bör gåvan inte vara av en intim karaktär. Man ska aldrig, till exempel ge natt kläder eller underkläder till en medarbetare, eller en gåva som skulle kunna innebära ett grovt skämt.

I stället bör en anställd göra medarbetare gåvor så allmän som möjligt. Presentkort eller presentkort är ett fantastiskt sätt att gå. Certifikat eller kort gör det möjligt för medarbetare att välja en gåva av hans eller hennes val. Alternativt presentkort till restauranger eller biografer är bra val också. Om medarbetaren har en välkänd hobby, såsom golf eller scrapbooking, presentkort till en golfshop eller hantverk butik är mycket acceptabla.

Medarbetare presenter som också är acceptabla är gåvor med mat, såsom mat korgar eller lådor med godis, även om det är en bra idé att kontrollera om medarbetaren har allergier eller undviker vissa livsmedel. Personlig muggar eller tavelramar är också goda allmänna medarbetare gåvor. Blommor kan ges, men en manlig anställd bör nog undvika att skicka dem till en kvinnlig medarbetare. Detta kan felaktigt tolkas som romantiskt intresse, om inte en alltid ger blommor till alla.

Människor oroar sig också för att ge medarbetare presenter när andra medarbetare får inga gåvor. Om medarbetaren firar en speciell stund, som en befordran, pension, eller en födelsedag, är det oftast acceptabelt att ge gåvor till endast en viss person. Artighet kräver att alla medarbetare ska behandlas på samma sätt, dock. Om en födelsedag firas av en medarbetare, då man bör fira födelsedagen av alla medarbetare.

Om en anställd inte väljer att fira födelsedag varje medarbetare, då vissa kan välja bilda en privat vänskap med medarbetare och har, gemenskap utanför kontoret och inte under normala kontorstid. Det är bäst att diskutera och planera sådana utflykter utanför kontoret för att inte få andra att känna sig uteslutna.

Under semestern säsonger, bör medarbetaren gåvor innebär minimal kostnad. Det är viktigt att komma ihåg att inte alla har samma inkomst. Speciellt om byrån har en årlig gåva utbyte, medarbetare gåvor inte får vara orimlig i pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.