Vad är innebörden av ett Corner Office?

Även de som inte känner till dynamiken i kontoret liv inte kan se skillnaden mellan ett hörn kontor och ett skåp, det finns faktiskt en mycket komplex social struktur i arbetet. De flesta anställda i en typisk kontors-arbetet delvis privat i öppna skåpen placeras i mitten av rummet. Chefer, arbetsledare eller chefer, dock ofta räkna ut färdiga privata kontor runt perimetern av kontoret golvet. De mest eftertraktade plats på hela golvet är hörnet kontoret.

hörn kontoret är nästan alltid reserverat för de högst rankade anställd eller handledare på golvet. Andra chefer eller arbetsledare kan ha välinredda kontor, men boende i hörnet kontoret traditionellt ses som ett mest sannolikt att gå igenom bolaget leden. Hörnet kontoret betraktas som ett konkret belöning för år av hängiven service eller en befordran med högre ansvar. Även skåp-bundna anställda måste ofta arbeta i en frenetisk, bullrig miljö ger hörnet kontoret mycket mer avskildhet, tillsammans med en bild av världen utanför från två olika fönster.

Även om atmosfären och logistiska fördelar hörnet kontoret är viktiga, ligger dess verkliga överklagande i karriären att hörnet kontoret symboliserar. I många kurser college företag, studerande uppmuntras att sträva efter en hörna kontor, eller åtminstone utveckla enheten behöver för att tjäna en sådan befordran. Hörnet kontoret beskrivs ofta som önskad destination för en anställd som arbetar sin väg upp från postrummet till styrelserummet.

Det finns hundratals böcker om självhjälp på karriärer som använder hörnet ämbete som en mätning av karriär framgång. Få anställda någonsin kommer att se insidan av ett företags verkställande svit, men genom hårt arbete hörnet kontor, längs extraförmåner som omger den, kan nås. Hörnet kontoret ger dess användare en verklig känsla av prestation, och erkännande för hans eller hennes år i tjänst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.