Vad är ett konkurrenskraftigt Marketing Strategy?

Oavsett produkt eller tjänst alla företag har att erbjuda på marknaden, är chansen att det kommer att få konkurrens. Hellre än att ignorera dessa konkurrenter, det bästa sättet att lindra konkurrensen är att ta en proaktiv strategi och utveckla en konkurrenskraftig marknadsföringsstrategi. En konkurrenskraftig marknadsföringsstrategi är en som objektivt bedömer styrkor och svagheter i en produkt eller tjänst och jämför dem med det att den direkta konkurrenter. Marknadsföringsmetoder för produkten eller tjänsten skall sedan bestämmas i enlighet med detta på ett sätt som skapar tillväxt genom ett företags fördelar gentemot konkurrenterna och minimerar sina svagheter.

Dimensionering upp tävlingen för att fastställa deras styrkor och svagheter är något som ett företag kan göra in-house genom befintlig personal, eller kan lägga ut en forskning företag tillsammans med andra komponenter i den konkurrensutsatta marknadsföringsstrategi. Tack vare Internet kan de flesta konkurrent information samlas på nätet, och en sammanfattning kan då skapas med hjälp av data från olika webbplatser. De flesta webbplatser eller online analysföretag avgift för utlämnande av vissa uppgifter, såsom hårda siffror bakom en konkurrents ekonomi, medan annan information, såsom egenutvecklade affärshemligheter kan visa sig omöjligt att samla in helt och hållet.

När de starka och svaga sidor av konkurrensreglerna har samlats in bör de organiseras i ett diagram tillsammans med företagets styrkor och svagheter för enkel jämförelse. Kolumnerna ska innehålla faktorer som är relevanta på marknaden, såsom prissättning, omsättning, nöjda kunder, och funktionalitet. Handlingsplanen som beskrivs i resten av konkurrenskraftiga marknadsföringsstrategi bör sedan ta itu med alla dessa styrkor och svagheter. Till exempel, om ett företag säljer teknik och har upptäckt i sin forskning att konkurrensen teknik är långsammare, kommer bolaget vill betona hur snabbt dess teknologi är i sin annonser och annat reklammaterial.

I händelse av att forskning om konkurrens visar att företaget är svagare i de flesta områden och har inga konkurrensfördelar, skulle dess konkurrenskraft marknadsstrategi innebär en sammanslagning av med konkurrensen. Det kan betyda att köpa ut konkurrens eller tvärtom, eller det kan också betyda att vrida konkurrensen till en klient. Till exempel, om en produkt är handgjord gratulationskort och dess största konkurrens är en etablerad, tillverkas kortet företaget kunde ett företag som erbjuder sig att bli det andra företagets "anpassad" arm, som fyller sina order för kundanpassade kort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.