Vad är en sysselsättning säkerhetsprövning?

En check anställningsförhållanden i allmänhet utförs när någon ansöker om ett jobb. Bakgrunden kontrollen används för att kontrollera att alla uppgifter som den arbetssökande är sant. Arbetsgivarna kan göra bakgrundskontroller över nätet eller hyra en utanför välkänt företag att göra jobbet åt dem.

Innan du kör en kontroll anställningsförhållanden, är arbetsgivaren skyldig att underrätta den arbetssökande skriftligen och erhålla skriftligt tillstånd ge dem tillstånd att utföra kontrollen. Det skriftliga tillståndet måste också göras på ett separat dokument från alla andra handlingar, inklusive ansökan om arbete. En anställning säkerhetsprövning kan också användas för befintliga anställda vid ändring positioner inom företaget.

Skolor och andra organisationer kan också göra dessa kontroller av alla som är en frivillig. Nya lagar anger att säkerhetsprövning krävs för alla som arbetar med barn, äldre eller funktionshindrade som tränare, scout ledare, bussförare, etc. Antalet säkerhetsprövning har ökat sedan behovet av att skärpa säkerheten och tryggheten i vårt land har ökat.

En check anställningsförhållanden kommer att kontrollera ett antal saker som t. ex. en persons personnummer, deras sysselsättning historia och personer de känner. En kreditupplysning görs normalt för att kontrollera personens kredit historia. Ett motorfordon rapport kan ge en arbetsgivare en persons fullständiga färdregistreringen. En brottslig bakgrund kontroll i allmänhet genomförts för att leta efter ett eventuellt kriminellt förflutet. Historien om någon militärtjänstgöring kan kontrolleras också.

De tre största kreditupplysningsföretag lagligen får tillhandahålla en kreditupplysning till en biståndssökande arbetsgivare, är de dock skyldiga att förse dem med en modifierad version heter en rapport om sysselsättningen som bara innehåller en historia kredit betalning och vanor kredit att arbetsgivaren får dra slutsatser från. Arbetsgivare kommer att använda dessa för att grunda sina bedömningar på en persons nivå av ansvar.

Skola uppgifter är sekretessbelagda och får inte offentliggöras, om inte tillstånd ges av studenten. En arbetsgivare är inte tillåtet att begära medicinska journaler och får inte diskriminera någon med funktionshinder. Eftersom arbetstagarens ersättning fall bli offentliga register, är en arbetsgivare får visa dem men kan bara använda dem om den är tillämplig på den anställde inte kan utföra jobbet arbetsuppgifter som söks. Konkurs är också en fråga om offentlig handling, därför mycket lätt att hitta, men en person inte kan nekas anställning för att på grund av en konkurs. Militären har befogenhet att lämna ut en persons register utan deras samtycke, och lagar varierar från land till land om någons dömd.

Om en person inte anställdes som en följd av att sysselsättningen säkerhetsprövning, är arbetsgivaren skyldig att meddela dem med en pre-biverkning utlämnande, inkludera en kopia av rapporten och även en kopia av jobbet sökandens rättigheter. De är också skyldiga att tillhandahålla en person med lämplig information om konsumenten rapportering organ, inklusive deras namn och adress, tillsammans med sin rätt att ifrågasätta rapporten.

Fair Credit Reporting Act (FCRA ) har fastställt standarder för alla arbetsgivare att gå med och ofta hänvisas till en anställning säkerhetsprövning som konsument rapport. Denna lag gäller bara för ett utomstående företag som brukar kallas en konsument rapportering byrå. Det gäller inte en arbetsgivare göra en intern kontroll. När en person ansöker om ett jobb, skulle det vara klokt att studera FCRA och känner till sina rättigheter i samband med arbetsgivaren rätt att göra denna utvärdering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.