Vad är en professionell administrativ assistent?

rollen som professionell administrativ assistent är grundläggande i driften av många företag. Även en professionell administrativ assistent tenderar att ha liknande arbetsuppgifter på varje administrativ assistent, han eller hon har oftast fler års erfarenhet och /eller en högskoleexamen, och kommer ofta arbetar med befattningshavare i bolaget och kan också fungera som en kontorschef. Jobbet ansvar administrativa assistenter varierar, men ofta kontorspersonal i naturen. Varje administrativ assistent måste förmågan att arbeta bra med andra människor, har utmärkta organisatoriska färdigheter, och ha goda kunskaper i att skriva och arbeta på en dator.

Enligt US Department of Labor, en professionell administrativ assistent kan arbeta på kontor, antingen i en administrativ eller tjänstemän kapacitet och se till att verksamheten fungerar effektivt. Några av deras uppgifter får bland annat hantering av kommunikation mellan företaget, dess kunder och dess anställda, till exempel via mail, telefon eller e-post, schemalägga möten, om möten, hålla noggrann arkiv, eller utveckla ett register, hjälpa andra anställda med projekt eller forskning, och researrangemang. De flesta professionella administrativa assistenter utföra alla dessa uppgifter och mer.

Några ytterligare ansvar kan omfatta rekrytering och utbildning av nya medarbetare, bistå kunder eller klienter som kommer in till kontoret, och upprätthålla leveranserna av kontoret. Detta kan innebära att inventeringen av varor och beställa vad som krävs, samt att hålla noggrann bokföring poster. En professionell administrativ assistent måste känna till teknisk utrustning på kontoret och kan utföra mindre reparationer eller för att bestämma när att ringa någon för att reparera en del av utrustningen.

En professionell administrativ assistent behöver förmågan att arbeta självständigt och fatta beslut. Han eller hon behöver för att avgöra vilken information som behöver vidarebefordras till chefen samt vad som kan behandlas oberoende. En administrativ assistent arbetar i en kontorschef roll måste se till att kontoret politik bibehålls, som kan finnas i fråga om t. ex. klädsel eller begärt ledighet. Det är också viktigt att vara säker på att befälsordningen följs, om kontoret är en mer formell miljö.

Vissa professionella administrativa assistenter tåget till arbete i särskilda områden, till exempel juridiska eller medicinska området. På dessa områden krävs i regel ytterligare utbildning för att lära sig de specifika termer och metoder som av den miljö i vilken de kommer att arbeta. Assistenter på dessa områden är ofta betalat högre löner än i standard kontorsmiljöer.

Det finns många certifikat program och enskilda klasser finns att träna administrativa assistenter. Dessa typer av utbildning och certifieringar kan se utmärkt på ett CV, och förbättra chanserna att bli anställda. Många administrativa assistenter, men helt enkelt lära sig deras värdefulla kompetens på jobbet, och tjäna väcker och marknadsföring genom år av tillförlitlig service.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.