Vad är en forskning och utveckling kredit?

Forskning och utveckling (R D) är i en fas av teknisk utveckling som innebär en ökad risk för företagen jämfört med produktionskostnaderna för etablerade produkter, desto mindre är det en nödvändig verksamhet om tekniska och medicinska framsteg ska fortsätta. För vissa företag, pågående FoU-verksamhet är nödvändiga för fortsatt välstånd. I ett försök att uppmuntra och stödja ny utveckling, många regeringar erbjuder en forskning och utveckling beröm för både enskilda och skatter verksamhet.

Av skattemässiga skäl, är en kredit annorlunda än ett avdrag. Ett skatteavdrag är en kostnad som dras av från inkomsten före beräkna skatten. Till exempel, om en person eller företag har en justerad bruttoinkomst (AGI) på $ 50,000 amerikanska dollar (USD) och avdrag av $ 15. 000 USD, de avdrag dras av från AGI att fastställa beskattningsbar inkomst och skatt. Däremot är en skattelättnad en minskning av skatten, så om skatten $ 5. 000 USD och det finns en forskning och utveckling kredit på $ 1,500 USD, då skatterna sänkas till $ 3,500 USD.

I USA erbjuder den federala regeringen en forskning och utveckling kredit för teknik FoU-aktiviteter i många applikationer, såsom energi utveckling, medicinska framsteg och utveckling av generiska receptbelagda läkemedel. Generiska läkemedel är bioekvivalenta av läkemedel som redan godkänts av Federal Drug Administration (FDA) som har ett utgånget patent. Denna allmänna kredit för läkemedel gäller inte för utvecklingen av nya läkemedel. Den amerikanska skattelagstiftningen erbjuder en mängd olika val i hur man ansöker om kredit, och alla som uppfyller kraven för forskning och utveckling kredit bör beräkna det med alla metoder att ta reda på som kommer att vara mest fördelaktigt.

USA i allmänhet inte erbjuder krediter för de flesta nya läkemedelsutveckling, eftersom patentlagstiftning tillåta läkemedelsföretagen exklusiva rättigheter till alla droger de utvecklar under tillräckligt lång tid att ta igen FoU-utgifterna och realisera en vinst. Det finns en tendens, men för företag att endast utföra drogforskning för sjukdomar som är utbredda nog att deras risker inte återfå kostnaderna är försumbara. Som en följd av detta kan mycket forskning försökt att finna behandlingar av sällsynta sjukdomar eller besvär. I USA är en sällsynt sjukdom definieras som ett tillstånd som drabbar 200. 000 personer eller mindre i land, eller en sjukdom som drabbar mer än 200. 000 människor, men för vilka det inte är rimligt att förvänta sig att företag att återvinna sina kostnader. För att stödja denna typ av forskning, en så kallad särskild forskning och utveckling kredit, om särläkemedel kredit, har utvecklats.

Vissa stater i USA erbjuder även en forskning och utveckling krediter för vissa angivna verksamheter. Exempelvis är i Colorado ett FoU inkomstskatt kredit tillgänglig för skattebetalarna som investerar i forskning och experimentell verksamhet i en av statens företag zoner. Ett företag zon är ett ekonomiskt drabbad region, som utses av staten, för vilka en särskild skattemässig behandling ges till företag som kommer att bidra till att utveckla företag och skapa arbetstillfällen i området.

Förutom USA, en forskning och utveckling krediter erbjuds av Australien, Österrike, Kanada, Frankrike, Tyskland, Irland, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Sydafrika och Storbritannien. I vissa fall är dessa egentligen inte poäng, men i form av en särskild avdrag eller snabbare metod för avskrivningsbara kapitalinvesteringar som gjorts för forsknings-och utvecklingsändamål, medan länder erbjuder en verklig krediter som tillämpas på skatten. I vissa regioner, t. ex. Kanada, de mest attraktiva krediter gå till små-och medelstora företag. Senaste skatterätten förändringar i Frankrike har resulterat i landet som erbjuder några av de bästa FoU-krediter för stora företag. Andra länder, som Brasilien, är inte en nationell forskning och utveckling kredit, men har FoU-krediter på statlig eller regional nivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.