Vad är en Business nätverksorganisation?

En organisation affärsnätverk består av en grupp av personal från ett antal företag som träffas för regelbundna möten. Vid dessa möten verksamheten medlemmarna beskriva sitt företag och dela några av sina senaste nyheter i ett försök att få remisser eller kontaktinformation för nya potentiella kunder.

En av de mest kända och utbredda exempel på ett företag nätverksorganisation är Business Networking International, eller BNI. BNI grundades 1985 av Ivan Misner, och har för närvarande kapitel över hela världen, i länder som Mexiko, Thailand, Australien och Zimbabwe.

För ett affärsnätverk organisation som BNI, medlemmar måste betala en årlig avgift för att delta i möten, som i allmänhet flera hundra dollar. Denna avgift måste betalas i förskott och återbetalas inte om en medlem bestämmer sig för att sluta gå på möten. I själva verket kan ett affärsnätverk organisation vara mycket noggrann när det gällde närvaro, även för medlemmar som har betalat. När en medlem missar några möten, han kan förlora sitt medlemskap. För att förhindra att detta händer, är medlemmar tillåtet att skicka ersättare i deras ställe.

För vissa branscher där till en enda remiss kan visa sig vara mycket lukrativ, ett affärsnätverk organisation kan vara en bra investering. En del sådana företag inkludera fastighetsmäklare, försäkringsagenter och allmän entreprenörer. I de fall där ett företag är beroende av många små försäljning, till exempel ett café eller en salong, ett affärsnätverk organisation får inte vara en god investering av tid eller pengar, eftersom gåvor från hänvisningar inte kan göra en stor skillnad i pågående försäljning.

Även medlemmar i ett nätverk organisation har ingen skyldighet att lämna verksamheten för andra medlemmar, rekommenderas att använda sig av de övriga medlemmarna, och att tillhandahålla remisser för sin tjänst så är möjligt. Vid varje möte skall ledamöterna dela sina remisser med de andra medlemmarna, och tillkännage om de har fått någon verksamhet från en annan medlem remiss. Ett företag nätverk organisation kommer i allmänhet också hålla reda på hur mycket medel från remisser inom koncernen, som kan uppgå till tusentals dollar under ett år. Det kan dock vara starkt vägde över för vissa yrken, till exempel en fastighetsmäklare som samlar en $ 10. 000 amerikanska dollar (USD) provision för ett hus försäljning som kan göras av en första remiss.

Om du är intresserad av att ansluta en organisation affärsnätverk är det viktigt att överväga om du skulle vara villig att göra åtagandet att delta i ett möte i flera timmar varje vecka, och om du är medlem i en verksamhet som sannolikt skulle vinsten från ett sådant nätverk. Om du tycker det verkar som en bra passform, bara göra en online-sökning för att hitta ett företag kapitel nätverksbyggande organisation nära dig. Du är alltid tillåten, åtminstone ett gratis besök innan de bestämmer sig ett medlemskap.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.