Vad är det bästa sättet att be om en löneförhöjning?

levnadskostnaderna stiger oproportionerligt till lön, många anställda känner nu behovet av att be om en löneförhöjning. Det är ett obehagligt ämne för många, och vi är vanligtvis inte utbildas i hur eller när du ska be om en löneförhöjning. Målet när du ber om en höjning, dessutom får, är en att hålla kommunikation med chefer eller chefer mycket positivt. På så sätt, även om svaret är "nej!" Möjlighet att upprätthålla en god relation med bolaget är där.

innan vi ber om en höjning, bör man ta hänsyn till sannolikheten för att få en höjning. Om jobbet har ett lönetak du är långt under, så bör du antagligen be om en löneförhöjning. Ofta lön mössor höjs efter en anställd har arbetat med ett företag under flera år. Detta kan vara irriterande att ha nya outbildade medarbetare som kommer i ditt företag som faktiskt gör mer pengar än du. Dock hålla denna irritation i schack och närma sig situationen logiskt.

Det kostar flesta arbetsgivare mer pengar att anställa och utbilda nya människor. Om du har en bra anställd, med en god publikrekord och arbetsinsats är det i företagets bästa intresse att behålla dig och öka din lön om du be om en löneförhöjning. De flesta företag skulle föredra att behålla en fullt utbildad arbetstagare än att anställa någon ny.

Detta är dock inte innebära att man bör hotar att sluta om begäran om en höjning inte beviljas. Om du inte har någon annanstans att jobba på att sluta, gör inte detta hot, och inte behandla en nekad begäran i ett negativt sätt. Det tar ungefär ett genomsnitt fem månader att hitta ett nytt arbete, så anser downfalls att sluta. Men om, du har fått ett erbjudande från ett annat företag som är mer lukrativa, men du var du är, bör du göra ditt företag medvetna om detta erbjudande så de har möjlighet att matcha eller slå den.

Huvuddelen av sysselsättningen experter anser att du bör be om en löneförhöjning personligen. Du kan säkert skriva ett kort meddelande till en chef säger att du vill diskutera din "utveckling" i ett företag, och frågar sedan en tid att träffas. Dock avser inte lön.

När du har ordnat ett möte med din arbetsgivare, måste du ha tydliga skäl att be om en löneförhöjning. Håll på din prestanda recensioner och bidrag dokument du till företaget. Kanske är du en bra arbetstagare som inte missat en dag av arbete i två år. Kanske har du fört med sig nya till företaget. De flesta skäl bör vara direkt kopplat till hur du har bidragit på ett sätt som förtjänar extra lön. Dessa lugnt bör vara kopplade till chefen på ett vänligt sätt.

Du kan även extra ansvar eller en möjlighet att gå upp i företaget. En del arbetsgivare kan dra nytta av detta genom att erbjuda dig extra ansvar utan en höjning. Detta är verkligen inte rättvist. Om du känner att detta erbjudande är acceptabelt, kan du acceptera det i avvaktan på en översyn och ta upp inom ett visst antal månader. När det är möjligt få detta skriftligt avtal.

När du väl be om en löneförhöjning, antyder en möjlig siffra. Gör det högre än vad du vill, men inte löjligt. Eventuella nummer som du föreslår kommer troligen att mötas med ett motförslag. Så be om mer än vad som faktiskt hoppas få. Om du har ekonomiska problem, berättar en arbetsgivare om detta sist. Om inte ditt arbete är orsaken till din ekonomiska problem är detta i allmänhet inte ett tillräckligt skäl att be om en löneförhöjning.

En del arbetsgivare gå igenom flera års frysning anställdas löner. Vanligtvis innebär det att din begäran om en höjning kommer inte att beviljas. Men titta för bättre ekonomiska villkor och strejk när tiden är mogen. Din lojalitet till företaget för att fortsätta att arbeta där trots frysta löner kan betonas.

Få en höjning beror ofta på de ekonomiska förutsättningarna för företaget. Men om du har tagit betydande inkomster, bör du andel i vinsten genom en höjning. Om du hittar din arbetsgivare helt avfärdar dig när du ber om en höjning, leta efter en annan arbetsgivare. Det är alltid en bra idé att ha ett jobb medan du letar efter din nästa, som förhoppningsvis kommer att en mer lukrativ en.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.