Vad är den österrikiska konjunkturcykeln teori?

österrikiska Business Cycle Theory anges att konjunkturen kan manipuleras, och till och med förväntat, av analytiker vid en federal bank syftar till att kontrollera penningpolitiken artificiellt justering av räntan. Även om teorin anges att en sådan manipulation kan få ekonomin att boomen, kan den orsaka också att krascha. Sålunda noterar den österrikiska konjunkturcykeln Theory denna politik kan vara orsaken till stor skada.

I normala fall, en nationell bank, såsom amerikanska Federal Reserve, håller en god kontroll över räntan skattesats eller, mer lämpligt, flera olika räntor. Detta görs för att stimulera ekonomin och styra ekonomin så att den inte blir för varmt för snabbt. Ironiskt nog just det som den österrikiska konjunkturcykeln teori säger sådan politik orsakar en extrem konjunkturcykel, är vad de försöker förhindra.

För att få fart på ekonomin och förhindra en långsiktig nedgång i näringslivet cykler kan Federal Reserve väljer att lägre räntor. Detta orsakar kredit skall underlättas. Men eftersom detta är en artificiell minskning av kredit, det oftast inte särskilt länge. När ekonomin börjar värma upp, måste räntorna stiger i syfte att förebygga oönskade inflationen.

I vissa hänseenden kan den österrikiska konjunkturcykeln Theory verka som en obetydlig sak. Trots allt, om ekonomin berodde på att bromsa i alla fall, vad är skillnaden om den saktar ned till följd av en penningpolitik eller normala cykliska verksamhet? Vissa tror ett försök att fördröja det oundvikliga faktiskt gör nedgången svårare. I själva verket är utvecklaren av den österrikiska konjunkturcykeln Teori, Ludwig von Mises skrev: "Alternativet om krisen skulle komma förr till följd av en frivillig nedläggning av ytterligare kreditexpansion, eller senare som en sista och total katastrof för valuta system som deltar. "

Anledningen till att ekonomin faller hårdare efter ett försök att underlätta kredit genom räntesänkningar beror på att bubblan effekt det skapar. Ofta under en konjunkturcykel, när en nedgång kommer den gör det gradvis. I en bubbla, men företag flyttar mer kollektivt, både uppåt och nedåt. Detta kan orsaka en allvarlig nedgång snabbt, enligt den österrikiska konjunkturcykeln Theory. Faktum är att nedgången tar längre tid att utveckla, förstärks.

Det enda sättet att undvika att Mises 'teori kan vara att hoppas att den ekonomiska nedgången är avvärjt tillräckligt lång för att en naturlig ökning i den ekonomiska aktiviteten äga rum. Men med tanke på att bubblor brukar maskera symtomen kommer detta att bli svårare att åstadkomma. Trots allt, om ekonomin ser frisk ut, kommer det att finnas färre försök att åtgärda det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.