Vad är International Marketing Research?

Internationell marknadsföring forskning är forskning som utvärderar konsumenten, export, statistik över import och i andra delar av världen. Internationella marknadsundersökningar speglar ofta hur utgiftsmönster skiljer sig världen över och är kopplade till en regions kultur, seder och andra socioekonomiska faktorer. Internationella marknadsundersökningar kan vara särskilt utmanande när man försöker samla in data från avlägsna delar av världen, där språkskillnader och begränsad tillgänglighet för utomstående utgöra kommunikation hinder.

Internationell marknadsföring forskning är särskilt kritisk till företag som planerar att exportera sina varor till andra länder. Innan inleda internationell försäljning, kommer ett företag vill avgöra om det finns en efterfrågan på sina produkter i andra regioner. Företaget kommer också att vilja forskning eventuella kulturella konflikter som skulle kunna hindra lönsamheten för produkten eller tjänsten de har för avsikt att exportera. Exempelvis skulle popularitet brun utan sol produkter i många delar av Nordamerika och Europa inte kommer vara en lönsam export till Kina-där en solbränd utseende betraktas allmänt inte lockande och där produkterna säljs faktiskt att vända eller "rena bort "en solbränna.

ålder av Internet har underlättat en enorm mängd av produkten som export, så att företag som tidigare åberopats mellanhänder förmågan att nå sina kunder direkt via e-handel. Internet har också möjliggjort export av webbaserade tjänster till någon del av världen som har tillgång till Internet, såsom programvara som en gång var endast tillgängligt som en levereras produkt och är idag tillgänglig för nedladdning. Internationell marknadsföring forskning som undersöker användningen av dessa webbaserade tjänster över hela världen är kanske det enklaste forskning att göra, eftersom produkten eller tjänsten exportörer spåra köp via deras hemsida och samla kunddemografi som sedan lagras i deras databaser.

De statistiska och demografiska resultaten från internationella marknadsundersökningar är värdefull information som finns tillgänglig på nätet av olika abonnemang-baserad forskning företag. Dessa företag kommer ofta att göra en liten del av deras forskningsresultat tillgängliga online gratis. Denna fria del är sedan hittas av potentiella kunder söker statistik, och leder läsaren att registrera sig och betala en avgift för att läsa den fullständiga forskningsresultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.