Måste jag arbeta heltid för att få fördelar?

frågan om inte de anställda skall kunna få fördelar när de arbetar deltid beror på arbetsgivaren. Eftersom fördelar är en viktig och värderas inslag i ögonen på många anställda kan det vara fördelaktigt att forskning företagets policy samtidigt som arbete där. Frågor om förmåner i allmänhet ogillas under intervjun, men om frågan om kompensation kommer upp kan du diskutera det, och du kan även fråga runt bland företagets anställda.

I bästa fall, alla som arbetar för ett företag kan få fördelar, oavsett hur många timmar de lagt nedDetta är dock sällsynt, eftersom fördelarna kan bli mycket dyrt, och de flesta företag vill sänka kostnaderna där de kan. Oftare, människor som jobbar heltid får bättre förmåner än de som arbetar deltid. Till exempel kan alla anställda omfattas av ett företag rabatt, men endast heltidsanställda kan få pensionsförmåner.

Om du vill få fördelar för hälsovården, som många företag upp olika planer, beroende på mängden timmar medarbetare lagt ned heltidsanställda skulle kunna erhålla dyrare förmåner, såsom tandvård och vision, medan deltidsanställda kan ha enklare planerna med högre copays eller mindre recept täckning. I vissa fall kommer företagen att låta de anställda köpa upp till en högre förmånspaket, bättre förmåner för dem som vill betala för dem.

I andra fall kanske du inte får nytta om du jobbar deltid . Ur företagets synvinkel är det helt enkelt inte är värt att erbjuda förmåner till anställda som inte arbetar så mycket, särskilt när det gäller säsongsanställda. Vissa företag söker sig aktivt till deltidsarbetande av denna anledning, tyvärr, i ett försök att minska kostnaderna. Men om du visa vara en kunnig och värdefull anställd kan du få fler timmar, vilket kan arbeta dig upp till deltid status.

Det finns inga fasta regel om vilka anställda få förmåner. Många arbetsgivare, till exempel ge förmåner till alla anställda, oavsett status, och några stora företag som är stolta över att ta hand om sina anställda medföra fördelar för alla, medan andra stora företag ser begränsade fördelar som en kostnadsbesparande åtgärd. Om du arbetar för ett företag som endast ger fördelar för heltidsanställda medarbetare, kan det vara värt ett försök att fråga om att köpa in vissa eller alla av de fördelar i planen, eftersom företagen ofta förhandla fram billigare priser för sjukförsäkring och andra förmåner, och du skulle inte kunna få dessa satser på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.