Hur vet man om pengar är förfalskad?

Många som arbetar med kontanter på regelbunden basis utveckla en känsla för skillnaden mellan legitima och falska pengar. Andra kan få en tillfällig proposition i förändring som helt enkelt inte känns rätt. Det finns ett antal sätt att berätta om pengar är falska, men det hjälper att erkänna garantier och vidta motåtgärder inbyggd i legitima papper valuta också. Även den mest sofistikerade förfalskaren är skyldig att missa något.

riktiga pengar är i regel tryckt på specialpapper för höga halter av bomull fiber. Detta gör papper valuta som skall vikas flera tusen gånger utan att riva. Om pengarna är falska, kan kriminella använda en billigare form av obligationer papper som inte alls är lika hållbart. Om papperet inte behandlas på rätt sätt kommer bläcket blöder i fibrer och skapa suddiga eller fläckigt bilder. En visuell inspektion mellan en misstänkt näbb och en känd lagförslag bör avslöja några uppenbara tryckfel eller papper skillnader kvalitet.

Ett annat sätt att berätta om pengar är falska är att leta efter särskilda säkerhetsåtgärder inbyggda i riktigt papper valuta. Håll räkningen upp till en ljuskälla bör visa en vattenstämpel i huvudsak en skugga bild av presidenten avbildas i mitten. Denna vattenstämpel skapas när pappers-processen och kan inte kopieras av en kopieringsmaskin. Avsaknaden av en tydlig vattenstämpel bör en indikation pengarna är falska.

I amerikanska valutan bör det också finnas en inbyggd säkerhet band som betecknar benämningen för notan. Detta är ytterligare förfalskning åtgärd läggs till räkningen vid tryckningen som inte kan ses i reflekterande ljus. Genom att hålla räkningen upp till en ljuskälla, bör man kunna se och läsa band längs ena sidan. Denna process att implantera en plastfolie remsor in i själva papperet tog nästan ett decennium för att perfekt, så förfalskare skulle få en mycket svår tid dubblera den utan specialutrustning.

Många ställen såsom dagligvaruhandeln, butiker och restauranger som hanterar stora mängder kontanter har andra sätt att berätta om pengar är förfalskad. En penna laddas med en speciell reaktivt bläck kan swiped över en misstänkt lagförslag för att avgöra om den är äkta eller falska. Om en synlig märkning visas är pengar anses legitimt. Om varumärket är osynlig, betyder det att dokumentet inte har behandlats med rätt kemikalier och är troligen falska. Dessa pennor kan köpas på många butiker kontorsmaterial för personligt bruk också.

Real amerikanska valutan också innehåller speciella färger som ändrar färg när den visas i olika vinklar. Om en misstänkt lagförslag regering sigill och andra konfessionella indikatorer inte ändras från svart till grönt när man ser den i vinkel, kan lagförslaget mycket väl kan vara förfalskade. Även den mest sofistikerade kopieringsapparater eller kompensera skrivare kan ha problem med att återge extremt finstilta, så en granskning av ett lagförslag under lupp bör avslöja små bokstäver gömda i bakgrunden rullar och bilder. Om dessa mikroskopiska bokstäver saknas eller är oläsliga, är lagförslaget sannolikt falska.

Det finns andra sätt att berätta om en viss faktura är falska eller inte, men det kan helt enkelt vara säkrare att stänga av misstänkta pengar över till brottsbekämpande tjänstemän eller bank tjänstemän för vidare undersökning. I allmänhet förfalskare tenderar att koncentrera sina ansträngningar på större valörer, som tiotal, tjugoårsåldern, femtio eller hundra i amerikanska valutan. Liten köp med exceptionellt stora valutor kan vara ett försök att tvätta en falsk faktura genom att ta emot legitim förändring, till exempel. Detta är en röd flagg för många återförsäljare, så bli inte förvånad om din egen större räkningar granskas mycket noga när du gör kontantköp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.