Hur långt vill brevbärare promenad varje dag?

I USA finns det tre typer av meddelanden bärare, som alla går olika avstånd varje dag beroende på deras placering och den typ av rutt de arbetar. City brevbärare promenad mest, eftersom de tenderar att ha små, lokala linjer. Landsbygdens brevbärare och motorväg kontrakt transportörer rutt promenad mindre, eftersom deras rutter baseras i motorfordon. Stad och landsbygd transportörer post är officiella, fackligt anställda i USA Postal Service. Motorväg kontrakt rutt lufttrafikföretag privata entreprenörer.

Alla brevbärare börja dagen genom att nå fram till en sorteringsanläggning för att hämta posten för sina rutter. Sorteringsanläggningar dela posten upp först av postnummer, och sedan av vägar post transportören. Inom ett postnummer kan det vara upp till femton linjer post bärare, beroende på densitet. Brevbärare sortera ytterligare sin post, verksamheten i de mest effektiva sättet för deras rutt. Många flygbolag fungerar på samma rutter varje dag och blir väl förtrogen med sina postkunder.

City brevbärare har vandringsleder och kör rutter. I fråga om en post bärare på en drivande rutten är den post som lastas i ett postkontor fordon och fördrivs. Många städer kräver att brevbärare park på en central plats och dela ut post därifrån innan vi går vidare till en annan central plats, för att undvika stopp och start post fordon på varje destination på rutten. Detta skär ner på potentialen för trafikolyckor och skenande post fordon. Brevbärare om kör-rutter suppleant flera miles av promenader med körning varje dag och kan återvända till posten anläggningen för annan last.

brevbärare på vandringsleder vanligtvis täcker området närmast posten sorteringsanläggning. I en stor stad med många post-anläggningar kan det finnas ett stort antal vandringsleder. Walking post lastbärare sin post antingen till Axelväskor eller på små hand-kärror och kan gå upp till tio miles rundtur för att slutföra sina postutdelning.

landsbygdens och motorväg kontrakt rutt bärare post grunda sina rutter nästan helt ur sina fordon, som kan vara privatägda fordon som är särskilt anpassad för postens arbete eller officiell post fordon kontor. De gör mycket lite att gå på vardagen, eftersom de flesta på landsbygden rutter position deras postlådor nära vägen för enkel åtkomst. Dessa brevbärare är skyldiga att göra några promenader och tunga lyft vid lastning sin post för dagens rutt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.