Hur kommer jag igång i Ebook Publishing?

Internet, ett relativt nytt medium, har förändrat hur människor runt om i världen sköta sina dagliga liv, bland annat hur människor läser böcker. E-böcker, som är elektroniskt alternativ till papperskopior böcker, är en växande trend bland läsarna som vill ha omedelbar tillgång till boken som de själva väljer, samt författare som missar dyrt och snabbt print-publicering åtgärder för att tillgodose specifikt till sin publik.

Den ökande populariteten för online-böcker har bidragit till splurge i inkomst potential för dem som publicerar sina böcker på nätet. Ebook publicering öppnar dörren för författare som inte längre behöver möta avvisande brev från förläggare, betala saftiga avgifter i samband med traditionell förlagsverksamhet processen eller ta emot endast en liten andel av intäkterna när deras arbete träffar bokhyllorna.

Att göra en bok tillgänglig elektroniskt kan vara förhållandevis enkla, men det krävs fortfarande mycket arbete, bland annat kreativt tänkande, marknadsföring av boken, och skydda den mot piratkopiering. Kreativt tänkande är ett viktigt steg i inledningsfasen av eBok publicering. Här måste författaren att avgöra vem som är hans publik kommer att vara, och antingen komma med de skriftliga materialet själv, eller mer sällan, kontrakt ut för denna tjänst.

Marketing är också viktigt eftersom det kan göra stor skillnad i antalet läsare en eBok utgivare får. Detta steg i eBook publicering processen inkluderar välja vilka webbplatser som distribuerar sin ebook.

Writers kanske även vill behandla frågor av piratverksamhet när du publicerar e-böcker, eftersom denna typ av brott mot upphovsrätten kan klä av dem tusentals dollar om året i förlorade intäkter. Även ebook publicering har sina fördelar, gör det också lättare för läsarna att dela böcker med andra utan att betala för dem. Ett sätt att göra detta är att helt enkelt e-posta en bok till en vän. Ett annat sätt är genom att få en återbetalning för boken, och ändå fortsätter använda det elektroniskt. Pirater kan också göra en vinst från ett annat arbete genom att helt enkelt stjäla dess innehåll och säljer det på nätet.

Ebook publicering, dock inte betyda att författare nödvändigtvis kommer att bli föremål för verklig piratverksamhet hot. Det finns flera program som författare kan betala för varje månad att säkerställa säkerheten för deras arbete. Vissa tar ut en månadsavgift och arbete genom att kryptera och låsa PDF och EXE-filer, vilket förhindrar obehörig användning.

Många av dessa trygghet ebook publicering program också arbeta för att se endast en användare får tillgång till en IP-adress. "IP-tracking" i huvudsak varnar författarna när flera användare försöker använda en IP-adress, och hjälper en författare att eliminera en IP-adress i fall han eller hon får en återbetalning.

Den programvara som oftast används när ebook publicering Adobe Acrobat ® och Flip Album ®. Författare kan också få tillgång till bilder öka sin e-böcker genom att prenumerera på royaltyfria bilder. Royaltyfri betyder i huvudsak författare köpa licensrättigheterna att använda fotografier de väljer från en webbplats.

Det finns också ett antal program tillgängliga som förenklar ebook publicering för författare. Dessa program erbjuder ofta en steg-för-steg guide som hjälper författare i varje skede av ebook publiceringsprocessen, inklusive tillgång till gratis bokomslaget mallar och endast för medlemmar forum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.