Hur kan jag vinna respekt från mina medarbetare?

förmåga en arbetsgivare att förtjäna respekt från anställda bör inte tas för givet. För vissa arbetsgivare är denna förmåga kan bero på karisma ensam, men för andra, ett mycket hårt arbete krävs. Till anställda, tro och tillit till en arbetsgivare är ytterst viktiga. Dessa två komponenter kommer att gå långt för att tjäna en anställds respekt, men det finns ett antal andra faktorer att beakta.

För att en arbetsgivare tjäna respekt från en anställd, måste han förstå att respekt är en två riktningarna. Respekt kan endast beviljas om det är också. En anställd måste känna sig som om hon har något värde i ett företags struktur.

En arbetsgivare ska aldrig behandla en arbetstagare som om han är bara en siffra, någon som är där för att göra jobbet och har inga åsikter. Många arbetsgivare visas traditionellt något intresse i yttrandena från sina anställda. Denna typ av tänkande inte längre kommer att vinna respekt från dagens arbetskraft. Det kommer bara föder misstro och förbittring, och det kommer inte att leda till en harmonisk arbetsplats.

För att tjäna respekt från en anställd, bör en arbetsgivare inte vara rädd för att få händerna smutsiga. Detta innebär att från tid till annan, bör hon ses som arbetar sida vid sida med arbetare. Denna praxis raser en miljö av solidaritet mellan arbetstagare och arbetsgivare.

Dagens kunniga personal kan lukta när något inte står rätt till en mil bort. En arbetsgivare som hela tiden säger en sak och sedan gör en annan har någon chans när de försöker vinna respekt. Arbetsgivaren ska ses som person av hans ord. Om han säger något, bör han menar det och hålla fast vid det. Göra falska löften kommer att göra något för arbetsgivarens rykte och Word of mouth går mycket snabbt inom ett företag.

Ett av de största hindren för en arbetsgivare att få en anställds avseende är dem-och-oss faktor. Anställda bör behandlas som jämlikar i alla lägen. Om möjligt, ett arbetstagaren och arbetsgivaren ska vara på ett förnamn grund. Arbetsgivaren bör ta ett intresse för den anställdes utveckling inom företaget. Arbetsgivarna bör värde varje arbetstagares individualitet och bidrag till teamet.

För att vinna respekt, bör en arbetsgivare också komma ihåg att det är den anställde som är viktig kugge i företaget. Utan den anställde skulle företaget avstannat. Den anställde är den arbetstagare som kommer in varje dag och hjälper till att göra företaget framgångsrikt. Det kommer inte göra något för en anställd att se en arbetsgivare köra en ny Mercedes efter att hon har skurit det årets personal bonusar på grund av målen inte att uppnås.

Försöker få respekt från en anställd är ofta som att gå en balansgång. Det är praktiskt omöjligt att hålla alla medarbetare nöjda. Ändå ger respekt när det är berättigat och behandla de anställda rättvist kommer att gå en lång väg när de försöker vinna respekt på arbetsplatsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.