Hur kan jag komma i fråga för arbetslösheten?

Det enda kravet för arbetslösheten är att vara arbetslös, men för att vara berättigad till arbetslöshetsersättning ersättning , en arbetstagare måste uppfylla vissa kriterier på uppdrag av staten där han eller hon är bosatt. Många arbetsgivare betalar arbetslöshetsförsäkring för varje anställd, medan de är anställda, så i själva verket en friställd arbetstagare ansöker om arbetslöshetsersättning redan samlas in enligt denna fond. För att bli berättigad till förmåner från arbetslöshetsförsäkringen dock en arbetstagare skall bli arbetslös utan egen förskyllan av hans eller hennes egen.

Ett sätt att bli berättigad till arbetslöshetsersättning är att sägas upp på grund av bristande arbete. Om en arbetsgivare beslutar att släppa en anställd under en ekonomisk nedgång, att arbetstagaren blir berättigad till arbetslöshetsersättning omedelbart efter hans eller hennes sista dag på jobbet. Den anställde har inte förlora sitt arbete på grund av personliga fel, inte heller han eller hon sluta frivilligt. Dessa villkor arbetstillfällen separation blivit mycket betydelsefulla när staten arbetslösheten avdelning avgör rätten till förmåner.

En del anställda kan anta att de frivilligt kan sluta eller avgå från ett jobb och ändå är berättigade till arbetslöshetsersättning. Under de flesta fall är detta inte fallet. När en arbetslöshet påstående in till staten, skall ansökan granskas för att kontrollera omständigheterna kring jobbet separation. Om en arbetstagare frivilligt lämna sitt jobb för rent personliga skäl, han eller hon inte skulle vara berättigade till arbetslöshetsersättning. Om villkoren i arbetet skulle göra en förnuftig person sluta, eller om arbetsgivaren begär en anställd att begå ett oetiskt eller olaglig handling, men då den anställde skulle kunna bli berättigade till arbetslöshetsersättning.

Människor som är egenföretagare eller arbetar i en deltid ställning kan vara berättigad till arbetslöshetsersättning om sina tillgängliga arbetstid understiger 40 timmar förskyllan sina egna. Denna rätt skulle bestämmas efter det att arbetstagaren har ansökt om förmåner. Vissa arbetstagare kan känna sig pressad att avgå ofrivilligt från sina arbeten, särskilt de som har uppnått sin maximala löner. Sådana anställda kan fortfarande ansöka om arbetslöshetsersättning, utan måste bevisa att de inte hade för avsikt att avgå med pension från arbetskraften när de sades upp.

Arbetstagare som avslutades för brott mot rimlig politik eller unexcused frånvaro i allmänhet inte är berättigade till arbetslöshetsersättning. Detta villkor ibland utlöser en "sluta innan du får sparken" mentalitet bland missnöjda arbetare, men i verkligheten är varken beslut mer fördelaktigt när det gäller ansökan om arbetslöshetsersättning. Det kan hävdas att en arbetstagare som kan slutgiltigt bevisa att de anställningsvillkor var omänsklig eller olagliga kan ha en bättre ansökan om arbetslöshetsersättning än en arbetstagare som förlorat sin ställning genom avsiktlig försummelse, men det kan vara mycket svårt att motivera ett frivilligt avsluta utan dokumentation.

Det är viktigt för friställd eller avlämnas arbetstagare att följa alla statens arbetslöshet avdelningens krav för att vara berättigad till arbetslöshetsersättning. Om inte den sökande är fysiskt eller mentalt oförmögen att utföra regelbundet arbete han eller hon kommer att förväntas att ansöka om lämpligt arbete varje vecka och att acceptera rimliga arbeta erbjudanden när det är möjligt. Under normala ekonomiska förhållanden, arbetslöshetsersättning senast i allmänhet upp till 26 veckor men kan förlängas under perioder av hög arbetslöshet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.