Hur kan jag bygga upp goda kundrelationer?

I dagens affärsvärld av stark konkurrens på marknaden är det särskilt viktigt att bygga goda kundrelationer. Naturligtvis har de produkter eller tjänster kunderna vill ha och behöver till attraktiva priser räcker långt i tilltalande potentiella kunder. Men många kunder i dag också att uppskatta de företag som de känner sig verkligen uppskattad och respekterad.

Med en artig och trevlig attityd vid alla tillfällen kan verka som ett självklart sätt att bygga goda kundrelationer, men det är lätt att ibland förlora tålamodet med kunderna. Du bör alltid omedelbart talar med eller e-posta en klient om du känner att du kan svara inom en snippy eller sarkastiskt sätt. Om du inte kan sätta kommunikationen med kunden bort, försök att ha någon annan att tala med kunden och sedan följa upp dig så snart som möjligt.

För att följa upp en kund klagomål görs automatiskt av många företag i dag. Om företagen inte följer med på att se till deras kunder är nöjda, kommer många kunder att ta sina affärer någon annanstans. Men inte alla företag följa upp positiva kommentarer från kunder eller ta tid att kolla på kundtillfredsställelse innan klagomål uppstår.

Ett bra sätt att hjälpa till att bygga goda kundrelationer är att lyssna på kunden innan saker och ting har en chans att gå fel. Kort kundundersökningar och kundkort uppskattning med plats för kommentarer och förslag kan inte bara hjälpa företagen att undvika eventuella problem, men också visa kunderna att företaget bryr sig om dem. Positionering ditt företag som en som verkligen lyssnar på sina kunder kan bygga upp goda kundrelationer.

Att lyssna på kunderna bör inte bara vara något som görs skriftligen. All personal som samverkar med kunder i person ska utbildas för att få ögonkontakt och låta kunden att tala innan de svarar på kunden. Många företag övervaka telefonsamtal med kunder för att säkerställa att båda parter behandlas respektfullt.

Nätetikett är ett annat område där försiktighet bör iakttas att relatera väl med kunderna. Kontrollera att e-post besvaras snabbt och erbjuda kunder att välja telefon eller kommunikation e-post. Corporate gåvor är trevligt sätt att visa kunden uppskattning. Present-ger kan bidra till att bygga goda kundrelationer genom att visa kunderna menar med en gåva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.