Hur kan jag bryta sig in i marknaden för outsourcing?

och med globaliseringen har outsourcing påverkat hur många företag bedriver sin verksamhet. Det gör affärer och ekonomisk mening att lägga ut vissa processer till andra företag väl rustade för att hantera dem, och utnyttja den tid och de resurser som sparas i expandera verksamheten på andra viktiga fronter. Å andra sidan, på hög nivå, specialiserat arbete leverans är anledningen till att outsourca tjänsteleverantörer göra bra i marknaden för outsourcing.

För att bryta in på marknaden för outsourcing är det viktigt att förstå hur outsourcing fungerar. Privatpersoner och företag kan lägga ut processer mot andra personer och företag i samma land eller i andra länder. Tjänsteleverantörerna kan direkt erbjuda outsourcing av affärsprocesser och andra tjänster, eller kan arbeta i samverkan med andra outsourcing företag.

Det första steget innan marknaden för outsourcing är att undersöka alla tänkbara vägar. Ett företag som vill lägga ut arbete bör se upp tjänsteleverantörer på nätet och ta reda på om både deras förmåga och deras tjänst meriter. Företaget måste vara tydlig om vilka processer det med framgång kan lägga ut, och vara medvetna om hur mycket kontroll man kan ha att ge upp om det lägger ut. Det är viktigt att veta outsourcing regler och bestämmelser, särskilt om outsourcing offshore-arbete är inblandad. Att förstå och förbereda för språk och kulturella skillnader kan bidra till att jämna ut eventuella kommunikationsfrågor.

tjänsteleverantörer, å andra sidan måste vara klara över de tjänster de kan erbjuda, arbetets kvalitet de är kapabla till och vilken typ av företag de kan arbeta med. Det är viktigt för tjänsteleverantörer att veta hur man planerar ett arbetsområde (SOW) för ett outsourcing projekt, och hur man uppskatta projektets kostnader och tidsram för genomförandet. Att hålla sig flytande på marknaden för outsourcing, tjänsteleverantörer måste investera i den senaste tekniken, hålla jämna steg med outsourcing utvecklingen på marknaden och ständigt förbättra sina färdigheter.

Med tanke på vikten av ett online-verksamhet närvaro, både tjänsteleverantörer och kunder kommer att gynnas av att ha väl utformade webbplatser. Dessa bör framhäva sina tjänster, arbete filosofi och mål, arbetsprocess, arbete portfolio och kontaktinformation. Med en tillgänglig webbplats kan göra det lättare för tjänsteleverantörer och klient för att ansluta med varandra.

Nästa steg är att etablera kontakt via e-post, telefon eller direkt besök och diskutera det arbete som ska ut på entreprenad. När tjänsteleverantören och kunden väljer att arbeta tillsammans, måste de förbereda en tydlig arbetsplan och en rättslig anställningsavtalet. Anställningsavtalet bör helst information om mängden och kvaliteten på arbetet förväntas, är outsourcing projekt prissättning, antalet personer som arbetar med projektet, deras kompetens och ansvar, och timmarna arbete som de kommer att hålla.

I avtalet skall anges den teknik som kommer att användas för att utföra de utlagda projektet tidsramen för arbetet har slutförts och det sätt arbetet leverans. Avtalet bör också innehålla eventuella sanktioner för arbete förseningar eller under par arbete. Det bör finnas en exitstrategi i händelse partnerskapet inte fungera.

Ett visst mått av utbildning för att integrera arbetsprocesser mellan outsourcing och intern arbetstagare kan vara nödvändig. Det kan ta flera månader för att jämna ut arbetet detaljer och inrätta outsourcing anläggningar. Om ett outsourcing projekt är välplanerade och väl utförda, med tydlig kommunikation mellan alla parter, kommer resultatet att bli en win-win situation för alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.