Hur hanterar jag en anställningsintervju på lunchen?

Lunch intervjuer blir mer och mer vanligt i många yrkesområden. Medan en vanlig anställningsintervju kräver en viss uppsättning färdigheter, en lunch intervju kan vara särskilt svårt. Om du möter en, men finns det några saker du kan göra för att förbättra dina chanser att acing som anställningsintervju.

Till att börja med, följ alla regler för en vanlig anställningsintervju. Klä på rätt sätt, komma i tid, och ta alla nödvändiga papper i en portfölj som är lätt att ogiltigförklaras vid din potentiella arbetsgivare vill vänta tills efter dessert att ta en titt på det. Är sen till en anställningsintervju är alltid ett nej-nej, men är sen till en lunch intervju är särskilt skadligt. Folk brukar hålla intervjuer under lunchen, eftersom de inte har tid att träffa dig på jobbet, om du är sen, du är allvarligt minskar dina chanser för att få jobbet.

Ett jobb intervjun på lunch erbjuder dig chans att visa upp dina bordsskick. Om du inte kommer ihåg när servetten går eller som gaffel att använda, praxis innan själva anställningsintervju. Om du röker, undvika frestelsen, även om restaurangen tillåter det. Håll armbågarna från bordet, stänga av mobiltelefonen, och inte för något för rörigt att äta, till exempel stekt kyckling eller spagetti.

När det gäller att beställa under en anställningsintervju, alltid låta andra vara din guide. Be om något på samma prisklass, och hoppa alkohol om ingen annan är att ha det. Om du tvingas att först hålla sig till mineralvatten och välj inte något alltför dyr. Försök att alltid ta upp vad den andra personen gör och försöker spegla det. Är han beställa efterrätt? Gå med honom. Är han äter långsamt och talar mellan betten? Göra detsamma.

Kom ihåg att vara artiga mot dem omkring dig. Hur man talar med servitören säger mycket om dig och det kan innebära en värld av skillnad för personen på andra sidan av bordet. Efter anställningsintervju är över, kom ihåg att skicka ett tack anteckning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.