Hur Formulera jag en e-strategi?

en e-strategi blir allt viktigare för alla företag som vill sälja produkter direkt till konsumenterna. Tillväxten av Internet som ett verktyg för shopping väntas öka i betydande utsträckning under de kommande tio åren. Den extra bekvämlighet för kunderna och den minskade allmänna omkostnaderna för leverantörer skapar ett bra business case för att stödja denna förändring. Företag som inte utvecklar en risk ecommerce strategi som befinner sig saknas ett stort antal potentiella kunder.

Det finns tre punkter att beakta när man försöker formulera en e-strategi: webbnärvaro, integration med ett redovisningssystem, och marknadsföring. Även om det finns några hårda dollar kostnader som krävs för att köpa den teknik som behövs för att stödja e-handel, den största investeringen är en av tid och ansträngning. Hela företagsorganisation måste flytta för att stödja e-handel initiativ och aktiviteter. Kommunikation och långsiktig planering är alla centrala för framgång för varje initiativ.

Det första kravet för att utveckla en e-strategi är att utveckla och stödja en webbnärvaro som speglar företagets mål och produkter. Webbplatsen bör omfatta både en informationsdel och möjligheten för kunderna att bläddra produkter och göra inköp. Det finns ett brett utbud av programvara kundvagn produkter och webbplatshotell företag som kan uppfylla de tekniska kraven i en e-strategi.

Full integration med organisationens bokföring och hantering av kundrelationer är absolut nödvändigt som en del av ett e-handel strategin. Många små företag börja med ett helt separat system för e-handel och underlåtit att beakta de la effektivitetsvinster möjligt med ett integrerat system. Kärnan i detta beslut är en oro för att e-handel är en kortlivad trend som inte kommer att generera försäljning för att täcka kostnaderna för denna teknik. Det är viktigt att förstå att e-handel är en långsiktig intäktsströmmar och bör behandlas som sådana.

Marknadsföring är en central del av varje framgångsrik e-handel strategi. Detta inkluderar innehåller din webbadress i alla traditionell reklam, skapa en e-strategi, och öka dina betyg sökmotor. Alla dessa punkter kommer att öka trafiken till webbplatsen och uppmuntra försäljning.

De allra flesta företag använda deras namn som sin webbadress, eftersom det är lättare för kunderna att komma ihåg. Samla e-postadresser från både online och traditionella butik kunder. Skicka e-post regelbundet för att informera kunder om försäljning och marknadsföring produkt. Erbjuda exklusiva kuponger eller rabatter för registrerade kunder och sprida dessa affärer som en förmån för kunder på nätet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.