Finns det en stor marknad för begagnade jordbrukstraktorer?

Runt om i världen finns det en betydande marknad för begagnade jordbrukstraktorer. Som äldre jordbrukare går i pension och ser att avveckla utrustning, nya jordbrukare är snabba att ta upp kvaliteten maskiner till fyndpriser. Denna konstant omsättningen i branschen skapar en anständig marknad för både köpare och säljare.

Begagnade jordbrukstraktorer har en egen blå bok. Precis som bilar har denna typ av köpguide ge ungefärliga ekonomiska värderingar som bygger på skick och ålder, Detsamma gäller för begagnade jordbrukstraktorer. Denna blå bok slags tillhandahåller en ram för de som vill köpa eller sälja. Ändå bör köparen akta som att få sina pengar tillbaka för en illa fungerande traktor i allmänhet är inte lätt.

För dem som just har börjat i jordbruket, startkostnaderna kan vara så höga och hindrande att många har svårt att göra tillräckligt med pengar att leva på. Nya fält traktorer kan kosta över $ 100,000 amerikanska dollar (USD). Det är därför som marknaden för begagnade jordbrukstraktorer är så stor. Väldigt få har råd med en ny traktor när de precis har börjat.

Köpa en begagnad lantbrukstraktor görs typiskt i ett av två sätt. Farm genomföra butiker som kan ha inbyte tillgängliga, kan vara det säkraste bet detaljhandeln, som ofta står bakom vad de säljer. En annan vanlig metod för att köpa begagnade traktorer är att köpa en direkt från en privat säljare. Det finns hela tidningar ägnade att användas jordbruksutrustning, av vilka många har en omfattande, klassificerade listor per geografiskt område.

En begränsande faktor, men när man ser att köpa en begagnad traktor är tillgången på reservdelar. Som maskiner ålder, och fler och fler tas ur drift, eftermarknad delar blir svårare att hitta. Även om det kan vara lämpliga alternativ, som att använda delar från annan utrustning, kan vissa delar behöver specialtillverkade av en mekanisk verkstad. Detta kan vara mycket kostsamt.

Begagnade jordbrukstraktorer inte bara köps av praktiska skäl, de är också ofta köps i syfte att återställa och displayen i antika traktor visar eller för personlig njutning. De mest populära märkena är ofta i dessa typer av föreställningar, men det finns många andra mindre kända modeller också, som drar till sig stort intresse. Några pensionerade lantbrukare resa nästan hela våren, sommaren och tidiga hösten till olika antika traktor visar att visa sin utrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.