Vilka olika typer av upphandling Solutions?

Det finns fyra typer av upphandling lösningar vanligt i företagsklimatet. Alla fyra av dessa lösningar kräver betydande expertis för att upprätta, stödja och förvalta. Upphandling eller inköp är en term som används för att beskriva verksamhet som rör köp av varor och tjänster för ett företag eller en organisation. Ett inköp lösning kan vara ett elektroniskt verktyg, mjukvara lösning utomstående leverantör eller inhyrda tjänster företaget.

Det finns en växande trend mot elektronisk upphandling, vilket minskar den tid som krävs för att slutföra köpa cykeln med hjälp av elektroniska dokument, automatisk godkännanden och relaterade verktyg arbetsflöde. För att inrätta en elektronisk upphandling lösning, måste leverantörer skapa en online produktkatalog, komplett med punkt beskrivningar och prissättning. Business användare måste ha en metod för att få tillgång till katalogen, väljer sina objekt och ger en betalningsmetod. Många stora företag har en elektronisk upphandling som är integrerat med det finansiella systemet.

Nästan alla datoriserade redovisningssystem omfattar flera upphandlingar lösningar. Alla de olika redovisningssystemen ger en rad av funktioner inom upphandlingssystemet. Standard upphandling lösningar ger verktyg för att skapa köpa rekvisition, order, bud och anbud. Möjligheten att bearbeta varor kvitton, returnerade varor och fakturor kan vara en del av upphandlingen lösning eller redovisningssystemet. Integrationen av upphandling och redovisning krävs en betydande insats och får inte vara möjligt med alla system.

En tredje parts leverantör är ofta anlitats för att leverera och stödja egna upphandlingar lösningar. I denna modell är upphandlingen programvara helt värd, hanteras och stöds av leverantören. Användare inom företaget är försedda med användarkonton och förmågan att utföra upp förvärvet som krävs i hans eller hennes ställning.

Verksamhetsrapporter, kostnadsbesparingar och verifieringskedjor lämnas till högsta ledningen om en månad eller ett kvartal basis. Denna typ av upphandling lösning är populär bland små företag med flera, fjärranslutna kontor. Kostnaden för att genomföra och stödja en Internet-baserad upphandling lösning kan oöverkomligt höga.

Kontrakterade tjänsteföretag som erbjuder upphandling lösningar är oftast fokuserar på att tillhandahålla expertis inom traditionell upphandling tjänster. Dessa områden inkluderar bud anbud, auktion förvaltning, begäran om förslag prövning och kontraktsförhandlingar. I små och medelstora företag, förekommer dessa aktiviteter inte så ofta. Personalen inte har tillräckliga möjligheter att utveckla graden av skicklighet som krävs för att utföra dessa uppgifter effektivt. Upphandlingen utgör ett område av möjliga besparingar för de flesta företag, och det är viktigt att använda rätt resurser för att få dessa besparingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.