Vilka jobb finns tillgängliga inom träindustrin?

Även om landskapet i avverkning har förändrats drastiskt under de åren har ett antal av samma arbetstillfällen finns fortfarande inom träindustrin idag som de gjorde mer än ett hundra år sedan. Samtidigt har ett stort utbud av nya arbetstillfällen har skapats för att bidra till att stödja den moderna skogsindustrin. Dessa sträcker sig från analytisk jobb som fokuserar på datorer av GPS kartläggande, miljö-jobb som ser till att spara och bevara livsmiljöer för hotade arter eller att ta hand om avrinningsområden, att bidra till att hantera den byråkrati som finns nu och inte historiskt.

Naturligtvis, det mest uppenbara jobb finns inom träindustrin är en logger. Medan modern loggers kan använda olika verktyg än sina föregångare, är jobbet i stort sett densamma: att fälla träd och få dem redo för bearbetning. Villkoren i den moderna träindustrin är mycket bättre än de var tidigare, och lång borta är de dagar av företag butiker och nedgångna arbetsläger. Moderna loggers kan förvänta oss en god, beboelig lönebildning och har ett antal skydd för att minimera fysiska risker de tar när man går ut för att arbeta en farliga jobb.

Förutom loggers, finns ett antal direkta stödpersonal som behöver för att få ut loggar från skogen till fabrikerna. Dessa inkluderar lastare som ofta agerar saker som truckar eller kranar, och som vanligen en specialiserad ställning. Det omfattar också lastbilschaufförer, som kör ut till en plats varje dag, vänta på att lastbilen kan lastas, och sedan köra dem till en kvarn för bearbetning. Eftersom träindustrin är ofta mest aktiva i de mest avlägsna delarna av världen kan detta vara en förvånansvärt svårt arbete, som stora, tungt lastade lastbilar måste transporteras på ofta ovårdade, små landsvägar.

En hel arbetskraft driver fabriker som förvandlar nya träd till säljbara virke för skogsindustrin. Detta inkluderar processorer på bruken, operatörer kvarn, och stödpersonal. Mill operationer kan vara överraskande farlig, och så betalar kan vara ganska bra, även om riskerna har minskat på senare år av en våg av tekniska framsteg på området för bruket säkerhet. Olika storlekar fabriker kan ha olika jobb krav, med människor som behövs för att bruket enorma Redwoods till långa längder av virke hela vägen ned till de utfodring än trä i flismaskiner eller upplösare låta sina leveranser för trädgårds-eller pappersindustrin.

Med tillsats av miljörestriktioner, skogssektorn nu också har rätt att anställa en hel stödpersonal tillägnad att se till att de uppfyller sina rättsliga skyldigheter att ta hand om den fysiska världen. Naturalister kan användas för att göra saker som går ut och utövar mark för att se över styckningen inte orsakar alltför mycket avrinning i vattendrag och förstöra vattendelare. De kan också se upp för livsmiljön för utrotningshotade eller skyddade djur, vilket kan innebära saker som att gå ut mitt i natten TUTNING för ugglor att spåra där de bor och höja sina ungar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.