Vilka fördelar och fallgropar med att arbeta hemifrån?

arbeta hemifrån kan ha många förmåner, men det finns fällor eller fallgropar hem-baserade arbetstagaren kan stöta på också. Det har verkligen blivit trendigt för många människor att arbeta helt eller åtminstone delvis hemifrån. De kan fungera för företag ur ett hemmakontor, frilans eller driva egna företag. Hemarbetande citera fördelar som en frihet i tid, lös schemaläggning, och pengar sparas tack vare minimala krav arbetskläder och pendling. Å andra sidan, samma arbetare förstår att det är ganska lätt att bli distraherad, för att inte få så mycket arbete som behövs och att känna sig isolerade.

Det är verkligen lätt att citera extraförmåner av att arbeta hemifrån. Det är möjligt att ha ett extremt flexibelt schema, särskilt om människor arbetar för sig själva. Detta betyder inte att människor inte kommer att behöva slutföra vissa arbeten på en fastställd tidsfrist. Kanske det bästa sättet att hantera detta är genom att skapa en schemaläggning regler när det är möjligt, så fungerar inte igen. När arbetstagarna inte har fasta tidsfrister, kan de vill ställa in dem, och det kan bidra till att hålla en stor kalender nära arbetsytan med angivna tidsfrister. Även om detta skulle fortfarande innebära att variera timmar folk måste arbeta varje dag, skulle de flesta arbetarna bestämma exakt hur många timmar de måste arbeta, och se till att de kan planera att i varje dag.

En annan potentiell fördel att arbeta hemifrån är pengar sparas. Det kan ta en hel del att betala för arbete garderober, luncher ute och pendling. Om arbetet tar en person i samfundet ofta, kan de behöva behålla några fina kläder. Men hemma kan arbetet utföras i svettningar, pyjamas, boxare eller bara tillfällig och bekväma kläder.

Pengar sparas på dagliga resor kan vara ett ytterligare extraförmån. Massor av människor är spännande att hitta sin bränsleförbrukning minskat, även om de kan uppleva en något gupp i hemmet energikostnader på grund av långdraget dagligt hemmabruk. Dessa faktorer kan variera beroende på typ av arbete en person gör och om det fortfarande kan kräva regelbundna resor.

Distraktioner kan vara en av de större nackdelarna med att arbeta hemifrån, och även om detta gäller de flesta alla kan det gälla särskilt för föräldrar. Ett av de snabbast växande grupper av människor som arbetar hemifrån är mammor, ibland kallas mompreneurs. Samtidigt som de får vara hemma med barn är fantastiskt, barn tenderar att inte se till att mammor (eller pappor) tycks fungera. De kommer fortfarande slåss, skadar sig, får problem eller blir sjuka. Det tar betydande skicklighet att kunna flera uppdrag arbeta och ta hand om barn samtidigt, och en del föräldrar som gör detta erkänner de känner barnen få försummade från tid till annan. Föräldrar kan försöka undvika detta genom att schemalägga arbetstid när de har en annan förälder att titta på barnen, eller på kvällen när barnen sover.

Det är inte bara föräldrar som måste ta itu med förströelser av alla slag. Människor som arbetar hemifrån kan hitta massor av saker som styr sina fokus från att arbeta. Det är ofta att arbeta hemifrån kan översätta i andra människors sinnen för att inte riktigt fungerar, då detta är långt ifrån sanningen. Vänner och släktingar skulle kunna kalla upp mitt i en arbetsdag, till exempel, eftersom de inte förstår folk verkligen att stanna på uppgiften. Minimera distraktioner kan hjälpa, som att ha nummerpresentatör så arbetstagare enda svaret arbetsrelaterade telefonsamtal.

Kanske en av anledningarna arbetstagare från hemmet kan ge efter för distraktioner, såsom samtal från en familjemedlem, är att hemmet kan vara ensam ibland. Dessa används för att arbeta med ett stort eller till och med liten grupp människor kan ha fel sociala karaktär sysselsättningen och kamratskap att umgås med arbetskamrater. Det kan vara lätt att känna isolering och ensamhet, och viktigt att behandla denna genom att regelbundet få spendera tid med andra. Det bör noteras vissa människor tycker att det är mindre än andra, de med en mer oberoende strimma som föredrar att arbeta ensam kan inte ha påverkats. Ändå, personer som arbetar hemifrån låter sig bli isolerade från resten av världen, regelbundna sociala kontakter kan bevisa till stor nytta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.