Vilka färdigheter krävs för att lyckas med egenföretagande?

takt med att fler människor befinner sig utan arbete på grund av förändringar i ekonomin, är antalet personer som väljer att etablera sig som frilansare eller hemma företagsägare växer i snabb takt. Dock kommer inte alla att lyckas med ett försök av denna typ. Väljer att starta ett litet företag och bli en av egenföretagare kräver några grundläggande färdigheter och talanger för att lyckas. Om du överväger tanken på eget företagande, här är några punkter att beakta.

Människor som arbetar i hemmet kräver en hög grad av självdisciplin. Det finns potential för alla typer av distraktioner, t. ex. att lägga upp arbetet för att njuta av en lång lunch med vänner eller titta något på tv. För att lyckas med egenföretagande, är det viktigt att du besitter förmågan att planera ditt arbete schema och hålla oss till det. Komplett alla schemalagda aktiviteter för det arbete dag och sedan njuta av fritiden efteråt.

Människor som är egenföretagare måste vara beredda att hantera nödvändiga uppgifter som inte är direkt i raden av deras expertis. Till exempel, en frilansande början bara att bygga upp ett rykte kommer inte att få en massa pengar att lägga ut uppdrag såsom fakturering, hantering leverantörsskulder och fordringar och beräkna och betala inkomstskatt. Egenföretagande förutsätter en förmåga att inte bara fokusera på uppgifter relaterade till tillhandahåller varor eller tjänster till kunder, de måste också hålla sina ekonomiska anteckningar för och uppdaterad hela tiden.

En annan viktig funktion i världen som egenföretagare är att lära sig att sälja dig själv till nya kunder. Detta är mycket mer komplicerat än att bara fylla i en jobbansökan och med en intervju med en personalchef. Du måste vara beredd att övertyga utsikterna att du är rätt person för uppdraget, upprätta en arbetsplan kund /leverantör relation, och hantera den relationen med behörighet. Det finns ingen kundtjänst eller försäljningsavdelningen för att hantera dessa funktioner, de är ditt ansvar.

Som någon oberoende entreprenör eller frilansande vet, ditt hem eller småföretag inte kommer att börja vrida en vinst omedelbart i de flesta fall. Det kommer att ta tid att bygga din bas, säkra kunder, och bli ett lönsamt företag. Under tiden måste du bli skicklig på att göra mycket med väldigt lite. Utveckla kreativa sätt att sträcka på begränsade resurser utan att ge presumtiva kunder tanken du är verksamma på en liten budget är absolut nödvändigt. Ur detta perspektiv som innebär att dina yrkeskunskaper måste innehålla det om att vara effektiv med PR-insatser. Annars kommer ditt rykte att undergrävas innan du har en chans att bygga en.

Det är viktigt att inse att det tar mer än vilja och goda avsikter att öppna ett företag och bli framgångsrika. Med egenföretagare måste man kunna fungera utan övervakning, kompletta åtaganden till kunderna i tid, utföra försäljnings-och PR-funktioner, hålla din ekonomi i ordning och vara kreativ när det gäller växande verksamheten. Om detta verkar överväldigande, så egenföretagande är antagligen inte för dig. Men om jonglera alla dessa olika funktioner slår dig som något du kan göra och gör bra, börja leta efter möjligheter som skulle göra det möjligt för dig att arbeta själv. Det kan vara det smartaste flyttar du någonsin kommer att göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.