Vilka är de olika typerna av telefonkonferens Services?

Även telefonkonferenser en gång hänvisade endast till telefon-baserade konferenssamtal, har termen på senare år utökats till att omfatta flera olika typer av konferens verksamhet. Även om alla dessa metoder fortsätter att inkludera införandet av ljud som verktyg för att förmedla, visuella element ingår också. Idag är de tre huvudsakliga kategorier eller typer av telefonkonferens tjänster ljud telekonferenser, webbkonferenser och videokonferenser.

Audio telefonkonferens tjänster har funnits i årtionden. Före 1980-talet var dessa tjänster något dyrt, och tenderade att vara ett verktyg i sin verksamhet endast används av större företag. Eftersom fler nationer genomfört avreglering av telefon-baserade tjänster under den senare hälften av 20. Talet började ljud telefonkonferens tjänster som erbjuds av ett antal oberoende företag konferenssamtalet liksom fortfarande en tjänst tillgänglig från större teleoperatörer.

Med tiden har ljud telefonkonferens tjänster bli extremt kostnadseffektivt, så att små företag, ideella organisationer och även enskilda att ha råd med tjänsten. Många lokala utbyte flygbolag som erbjuder begränsade ljudkonferenser förmåga till sina abonnenter, genom att låta dem använda ett trepartssamtal funktionen för att skapa ett mini-konferenssamtal. Det finns ett antal byråer konferenssamtal som erbjuder ljudkonferenser med speciella funktioner som moderator ledde frågestunder, muting kapacitet och förmåga moderatorerna att ringa ut till deltagare och sätta dem i samtalet som helst. En av de mest populära typer av ljudkonferenser idag är känt som reservationless avgiftsfri konferens , som gör moderatorer att genomföra en konferens utan att förbehålla en uppmaning till ett specifikt datum och tid.

Videokonferens först började dyka upp i slutet av 1980-talet. Denna strategi kräver användning av specialutrustning för att ge videofunktion som medföljer ljud telefonkonferenser. Videokonferens tjänster som erbjuds av tele-företag utnyttjar ofta samma konferensmöjligheter bro att bära både ljud och videosekvenser, även om vissa fortfarande använder oberoende anläggningar för varje del av samtalet. Den senare metoden är ibland förebådade som en överlägsen lösning, eftersom om något går snett med video foder, kan samtalet fortsätta via ljudanslutningen tills videon kan återställas. Av alla telefonkonferens tjänster som erbjuds i dag, tenderar videokonferenser att vara den dyraste och kräver mer investeringar i utrustning på både utgångspunkt och de punkter om uppsägning.

Under de senaste åren bidragit till de tekniska framsteg med Internet skapar ett hållbart alternativ till ljud och video telefonkonferens tjänster. Känt som webbkonferenser, kombinerar detta synsätt hur lätt det är ett ljud telefonkonferens med möjlighet att dela dokument och presentationer bild via en online-konferens. Många leverantörer av webbkonferenser erbjuda specialiserade funktioner som möjligheten för värd att dela kontrollen av presentation, öppna mötet till samarbete om ett dokument, eller tillåta deltagarna att tyst ställa frågor till värden, som då kan publicera frågan eller svara i privata till deltagaren. Som med ljud konferenser, webbkonferenser idag kan också registreras, med både röst och visuella komponenter arkiveras för uppspelning vid ett senare tillfälle, antingen på nätet eller som en fristående ljudinspelning nås per telefon.

Tillsammans med avgiftsbelagd telefonkonferens tjänster finns också gratistjänster på nätet och via telefon tillträde. Samtidigt som en grundläggande plattform som fungerar bra för enkla konferens möten, dessa fria alternativen ofta är begränsade i fråga om antalet anslutningar som kan göras till mötet, och de funktioner som värden kan använda för att genomföra konferensen session. Av denna anledning har oberoende leverantörer fortsatt att utvecklas och erbjuder alla de verktyg som behövs för att effektivt genomföra en telefonkonferens, och ändå kostar mycket mindre än att ordna för människor att delta i traditionella möten som äger rum i ett centralt läge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.