Vilka är de olika Mystery Shopping Jobs?

Secret, eller mysterium, är shopping en process som involverar nedlåtande olika typer av detaljhandel och andra anläggningar på uppdrag av en klient. Syftet med denna typ av verksamhet är att förse kunden med en ärlig kritik av den allmänna driften och kvaliteten på de varor och tjänster som erbjuds på anläggningen. Det finns mystery shopping jobb som fokuserar på specifika inställningar, som till exempel restauranger, butiker, hotell och till och med företagstjänster som telekommunikation. Mystery shoppers är vanligtvis ersättning för några inköp de gör i samband med ett uppdrag, samt en avgift för sina tjänster.

När det gäller shopping restaurang mysterium jobb, en kund levererar mystik eller hemlighet shopper med det namnet och platsen för en viss restaurang, med uppdrag att utvärdera vissa aspekter av verksamheten. Shoppern kan uppmanas att beställa särskilda menyer och betygsätta dem för färskhet, smak och presentation. Det är inte ovanligt att shopper att även utvärdera den allmänna städningen av anläggningen tillsammans med effektivitet personal. Många snabbmatsrestaurang kedjor kontrakt med mystery shoppers för att se franchise ägare följer företagets normer och projicera en korrekt bild av företaget.

Det finns även detaljhandeln mystery shopping jobb. Med det här programmet, är hemliga shoppare i uppdrag att handla på olika detaljhandeln. Som med restaurangen, är de konsumenter ibland ombedd att köpa enskilda poster, eller att be anställda specifika frågor. Detta kan göra det möjligt att mäta sådana viktiga aspekter som effektivitet och produktkunskap av personalen samt avgöra om de priser på varor kan konkurrera med andra butiker i området.

Hotel eller gästfrihet mystery jobb shopping är också vanliga i dag. Köpare är ansvariga för att utvärdera olika aspekter av ett hotell, som lätt incheckning, rumsservice, de olika erbjudna bekvämligheter, och kvalitet och renhet av rummen samt andra delar av hotellet och grunder. Ofta är det shopper ansvarar för att proaktivt man använder olika hotelltjänster, som ger kunden feedback på hur väl dessa tjänster skall fungera.

Det finns även företagstjänster mystery shopping arbeten där shoppare försöka tjänster och betygsätter dem på uppdrag av en klient. Ett exempel är med tele-tjänster. Den Mystery Shopper inrättas ett konto med konferenssamtalet leverantören och vinning att använda varje telekommunikation verktyg erbjuds som en del av tjänsten. Resultaten kan förmedlas till Mystery Shopping klienten, med en rekommendation att antingen göra affärer med en viss leverantör, eller att undvika att använda en viss tjänst till varje pris.

Många människor förväxlar jobb mystery shopping med personlig shopping jobb. Det finns en signifikant skillnad mellan de två yrkena. En personal shopper är inriktad på att säkerställa specifika varor och tjänster för en kund, och har full befogenhet att fastställa konton i namn av att kunden, om kunden önskar upprätta ett konto hos en viss leverantör. Mystery shopping är annorlunda, eftersom kundens namn aldrig nämns att en säljare, och shoppern inte har befogenhet att upprätta räkenskaperna för eller göra inköp som faktureras direkt till kunden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.