Vad bör jag veta om kreditkort bedrägerier?

Kreditkortsbedrägeri uppstår när en obehörig person använder ditt konto kreditkort för att finansiera sin verksamhet. Ett kreditkort är en typ av finansiering som används för att ge människor en rullande metod för finansiering. Denna typ av finansiering kan användas på ett brett utbud av butiker och företag över hela världen. Krediten är baserad på en kombination av inkomst och kredit värdering.

Det finns tre olika typer av kreditkortsbedrägerier: kreditkort stöld, kreditkorts kontonummer stöld och identitetsstöld. Kreditkortsbedrägeri är ett stort problem världen över. Det stora flertalet av kreditkortsbedrägerier är iscensatt av den organiserade brottsligheten huvudmännen och används för att finansiera ett brett spektrum av olagligt och farlig verksamhet.

Kreditkort stöld är den mest uppenbara typen av bedrägerier. Den fysiska kortet blir stulet och används för att betala inköp utan din vetskap. Kortet kan användas på både fysiska butiker och med Internet-baserade butiker, eftersom tjuven har det kort som har säkerhetskoden på baksidan.

kreditkortsnummer stöld kan ske på flera sätt: vid försäljningsstället eller via online-transaktioner. Kortnumret kan stjälas när kortet swiped genom ett försäljningsställe terminal. Terminalen verkar identisk med den officiella enheten till kunden, men datorn styrelse har ändrats för att samla in på kontot och stift nummer när kortet används. Dessa kontonummer sedan omtryckt på ett falskt kort och används för att göra inköp, eller användas för att göra inköp online.

En vanlig metod för online kreditkortsbedrägerier använder en sniffer eller datorvirus. Dessa program registrera alla tangenttryckningar som gjorts av köparen och stjäla information från Internet transaktionen. Användaren är ofta helt omedvetna om att deras säkerhet har äventyrats till kreditkort räkningen kommer.

Identitetsstöld är en annan metod för bedrägeri. Brottslingarna stjäla din identitet, begära kreditkort i ditt namn, och få dem dirigeras till en annan adress. Korten används för att göra inköp, men räkningarna inte betalas. Kreditkortsföretaget stämmer då du för underlåtenhet att betala dina räkningar. Denna typ av bedrägeri tar längre tid att upptäcka.

Alla kreditkortsföretag har ett bedrägeri och konsumentskydd. Ansvar på banken och konsumenten är både klart definierade. Om du kan bevisa att ditt kort eller konton nummer stals förskyllan egen hand, är ditt ansvar är begränsat till ett mindre belopp i den tillbörliga totala beloppet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.