Vad bör jag veta om att göra vinst efter jul?

Det finns flera saker en person måste veta om de planerar att göra återvänder efter jul. Först och främst är det viktigt att inse att några av de största detaljhandeln dagar på året inträffar direkt efter jul. Detta beror på att många produkter genomgår betydande rabatter. Om du inte är ett fan av folkmassor, eller har fått nog av dem när du gjorde din egen shopping, kanske du vill vänta till en vardag, flera dagar efter jul innan du beger dig ut för att återvända någon produkt som du fick.

Den viktigaste faktorn mot smidigt som lämnar efter jul är att ha ditt kvitto oavsett objekt gavs till dig. Omtänksam gåva givare kommer att innehålla ett kvitto om du får ett exemplar gåva, fel storlek, eller et cetera. Om du inte får ett exemplar gåva, ta tillbaka en som har ett kvitto om endast en av dem gör. Du kan be någon gåva givare för ett kvitto, men detta bör formuleras så artigt som möjligt, och kanske inte alltid är möjligt. Prova förklarande meningar som: "Faster Maria, jag bara älskar tröjan du plockat ut för mig, men det är en smula stora. Jag behöver byta ut det mot en mindre storlek. Skulle du råkar ha kvitto? "

Mottagandet är mycket viktigt för nästan varje butik, för om du har bevis på anskaffningsvärde, eller gör byta det exakt samma punkt, din avkastning kommer endast att vara värt det nuvarande priset, som kan vara kraftigt nedsatta. När du lämnar efter jul kommer du att konstatera att vissa butiker inte kommer att erbjuda er något men butiken kredit om du inte har ett kvitto, och de tenderar att inte ta dina ord för det om du vet att objektet kosta mer än den gör idag. I stället för ett kvitto, och även om detta inte kan rädda dig från att få tillbaka hela värde en gåva när du lämnar vid jul, se till att hålla några taggar på eller skanning etiketter på förpackningen eller objektet. Om du måste fartyget något att återlämna den, ring företaget först fastställa den bästa metoden för att frakta det.

Du kan notera att vissa objekt betalas med kreditkort eller till och med debet ATM /kreditkort. Detta kan innebära i vissa butiker att man inte kan få det belopp som förs tillbaka till ditt eget kort. Vissa butiker får inte heller ge dig pengar tillbaka om objektet var ett kreditkort köp. Du får bara ha butik kredit, eller kan ha att fylla i formulär för att begära en kontant avkastning, vilket kan ta flera dagar att behandla. Återförsäljare kan dessutom placera en tio dagar håller på att ge pengar tillbaka för poster som betalas via check.

Om du lämnar efter jul någon elektronik utrustning eller inköp, kan du debiteras en utsättning avgift. Många av de stora elektroniska företagen ut nu dessa som kan gränsvärdet för återvändande. Oftast inte skall tas ut om objektet är defekt och du utbyta det. Andra butiker är kända för sina generösa återvändandepolitik: Costco inc; är utmärkt, och Nordstrom inc; ledde hur som lämnar så smärtfritt som möjligt för kunden.

Slutligen, vissa artiklar, som underkläder, kan vara svårt att återvända. Vissa butiker har riktlinjer som förbjuder återvänder underkläder. Andra är mer generösa och kommer att ta tillbaka sådana inköp som de är uppenbarligen inte används. Tro inte du kan komma undan med hjälp av ett objekt och sedan ta tillbaka det, de flesta butiker förvänta sig att om du lämnar efter jul du aldrig har använt /slitna posten också hålla saker som TV-spel, cd-skivor, och elektroniska utrustning oöppnade och i originalförpackning för att visa att de punkter som aldrig använts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.