Vad bör jag veta om arbetsplatsen Gossip?

arbetsplatsen gossip är ett av de största orsakerna till att människor blir missnöjda med sina jobb. Det förstör rykte, gör att människor kan kränkt och resultat på arbetsplatsen konflikter. Arbetsplats skvaller behöver inte vara orsaken till byte av arbete, om du vet hur man hanterar det.

undvika arbetsplatsen skvaller är det bästa sättet att rädda ditt eget rykte. Engagera med medarbetare som skvaller kan leda till att du blir känd som en bråkstake också. Detta kan påverka dina kampanjer, utvärderingar medarbetare och slutet av året recensioner och bonusar. När du hör kollegor börjar skvallra, vardagligen gångavstånd. Det kan vara frestande att höra vad de har att säga, men risken är, är det bara hälften sant ändå.

Om du märker att det är samma medarbetare skvaller hela tiden, kanske du vill säga något till dem. Berätta för dem på ett mycket artigt sätt att du märker de inte verkar ha mycket att säga om människor. Informera dem om möjligheten att inför ett förtal rättegång om de gör någon arg. Inte förringa dem eller vara oförskämd. Chansen är stor kommer de att vara generad nog över att vara på bar gärning.

När du hör någon skvallra om dig, prata med dem om det. Artigt säga att du hörde vad de sa och du inte uppskattar det. Berätta för dem de är fria att komma till er om de är nyfikna på vad det som händer i ditt liv. Avstå från att skrika eller bli arg, eftersom människor inte alltid skvaller att vara elak. De bara kan vara uttråkad.

När arbetsplatsen skvaller kommer till den punkt att det skadar din karriär, eller gör gå till jobbet eländiga, kan det vara tid att prata med högsta ledningen. Fråga din chef om du kan ha ett privat möte med honom. Förklara för honom vad som pågår, utan att behöva inställa gnällig. Informera honom om de åtgärder ni har vidtagit för att rätta till situationen. Lyssna på vad han har att säga och komma med en lösning på problemet.

Arbetsplatsen skvaller är oförskämd och omogen. Det kan förstöra andra människors liv och karriärer. Människor som håller pratade regelbundet om det är svårt att möta komma till arbetet. Det bär över i deras personliga liv och kan påverka deras relationer med nära och kära. Om någon som du känner är skvallrade om, prata med dem om hur man hanterar den, som ingen ska behöva ta itu med det på en daglig basis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.