Vad bör jag veta om affärsetikett?

Business etikett, samtidigt betonas ofta på seminarier och utbildningar, är fortfarande alltför ofta förbises av många anställda. Vare sig göra affärer nationellt eller internationellt, finns det ett antal viktiga regler att ha i åtanke. Några av dessa regler affärsetikett kan ha olika applikationer beroende på vad kultur du har att göra med. Vissa kan betyda skillnaden mellan en långsiktig relation och stora vinster eller ett medelmåttigt resultat för kvartalet.

Den första regeln i affärsetikett, oavsett var i världen du är, är att vara artig och punktlig. Samtidigt som artig kan betyda olika saker för olika människor, är det viktigt att ta reda på vad dessa punkter av artighet kan vara för en viss kultur som du kan ha kontakter. Punktlighet är av största vikt. De som är kroniskt sent, eller är sent och underlåter att anmäla kunden kan finna relationen snabbt går snett.

I fråga om affärsetikett, vilket gör att det finns öppen och ärlig kommunikation är ett kännetecken för god sätt. God kommunikation handlar inte bara om kvantitet utan kvalitet. Håll dina kunder informerade om vad de kan förvänta sig, om det är första gången du träffar dem eller efter deras produkt eller tjänst kommer. Det betyder också återvänder varje meddelande, även om problemet löstes av när meddelandet når dig.

För dem som gör affärer utomlands, kan olika kulturer hälsar på olika sätt. De som är väl insatt i affärsetikett kommer att förstå detta och vara beredd och respekt för olika traditioner. Till exempel är även handslag göras annorlunda. Den japanska tenderar att ge ett lättare och kortare handskakning än de flesta amerikaner. Många av dem i Mellanöstern kan erbjuda vad de flesta amerikaner skulle överväga en mycket lång handslag som varar lika länge som införsel eller hälsningar görs.

I vissa kulturer kan det vara vanligt att ha en alkoholdryck innan jag talar affärer. Detta kan utgöra ett problem för den som inte dricker. Även om det är viktigt att vara hänsynsfull, bör det förklaras artigt om du inte konsumera alkohol. Helst får affärsetikett diktera detta göras i förväg, om möjligt, för att undvika en besvärlig tidpunkt för mötet.

E-post har sina egna normer affärsetikett och bör bevakas noga. Användningen av e-post är ett värdefullt verktyg för affärsverksamheten, men det har godkänt eller uppmuntrat några informella i kommunikationsprotokoll. Det är viktigt att behandla e-post som ett affärsbrev. Vissa kulturer kan finna det stötande om tonen blir för informellt. I andra fall, det bara inte kan se väldigt professionell.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.