Vad behöver jag veta om Business Email Etikett?

Eftersom så mycket affärer genomförs nu via e-post, förståelse etikett verksamhet e-post är av stort värde. Några riktlinjer att hålla i minnet är att känna till publik, hålla kommunikation kort och koncist, och hålla företagen e-post som liknar vanlig företagspost. Inom dessa riktlinjer för företag e-etikett finns det flera undantag.

Om man svarar på ett jobb fråga eller ett företag tjänst, vissa att avgöra när det är möjligt om man kan skicka bilagor. Ett företag e-post som svar på en annons för ett jobb som skall vara väsentligen ett personligt brev. De flesta annonser meddela om att bifoga en meritförteckning eller klippa och klistra återupptas. En del företag kommer inte att öppna bilagor och kommer att radera e-post med bilagor.

Vad bra, när en bifogad fil är godtagbar, vara säker på att det inte är av stor längd. Att skicka något över 150k betraktas som en stor kränkning av företag e-post etikett i de flesta fall. Men ett projekt som två personer arbetar tillsammans kan ibland kräva grafik eller filer projekt som kräver större utrymme. Helt enkelt kontrollera om de har affärsförbindelser vill att dessa skall skickas via e-post. Han eller hon kanske föredrar en snigel kopia post skivan att skära ner på hur lång tid det tar ett e-postmeddelande till last.

Business e-post etikett föreslår att man använder formalitet att ta itu med människor. I allmänhet var tilltala personer som man skulle om ett samtal med personen. Om en vanligtvis tar någon som Mr Brown, börjar inte en skrivelse med Mr Browns första namn. Om ett normalt samtal Mr Brown genom förnamnet, gör affärer e-etikett för den mindre formella adressen.

Om man är bekant med gift status av en kvinnlig, affärsverksamhet e-etikett ändras till MsEtt undantag från detta är e-post till läkare. I detta fall använda det formella titeln Dr

Var med säkerhet att inbegripa ett specifikt ämne linje avseende innehållet i ett e-post. Detta skulle kunna "Svara platsannons # 1351 på Craig's List" eller "Vi träffas denna vecka för att diskutera våra möjligheter. " Se till ämnet speglar materialet en avsikt att lägga fram.

Business e-post inte behöver kreativt interpunktion, leende ansikten eller andra utsmyckningar som kan inträffa i casual e-post mellan vänner. Det bör också vara fri från chatten förkortningar. Två nära affärsbekanta kan inkludera dem i sina mail, men i allmänhet formellt är bättre.

Att skära ner på utrymmet, inte citera allt material som skickas av någon annan. Klipp, klistra in och citerar bara korta bitar av material är relevant. Om materialet inte är relevant, ta bort citerade material innan svara på ett meddelande. Liksom, hålla ett eget material kort och kärnfullt.

Business e-etikett ytterligare kräver en att kommunicera med hjälp av god grammatik, väl konstruerade meningar och rättstavade ord. Om man inte är stark i dessa områden, kan kommunikation se ganska dumt och göra en verka mindre intelligent. Var säker på att stava och grammatikkontroll material, och sedan läsa den igen, högt, för att kontrollera det är vettigt. Om grammatik fortfarande ett problem, anser en kurs i Business Writing bidra till att förbättra skriftlig kommunikation.

slutligen inte tillför affärsbekanta till ens skämt lista. Detta är ett klart brott mot företag email etikett. Om man arbetar med någon som tycker om skämt, be om deras privata e-post för att lägga till en lista. Liksom aldrig fram ringbrynjor till en affärspartner. Om man får ett virus varning, kolla webbplatser hoax innan du skickar detta vidare till sina kollegor. De flesta virus varningar skickas via e-post är bluffar och orsakar onödiga larm, eller ta upp plats i vad som borde vara en affärsinriktad postlåda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.