Vad är skillnaden mellan media och PR?

Även om det kanske inte finns någon officiell definition på ett av dessa områden, det finns vissa allmänt vedertagna skillnader mellan media och PR. Jobben är så lika att många företag kan anställa en person för att fylla båda rollerna, beroende på företagets storlek. Dessa medier och PR-proffs hjälpa företaget genom att inte bara arbetar med medier, men också projicera en enhetlig bild av företaget till allmänheten på ett sätt som är förenligt med de önskemål av företaget.

Den största skillnaden mellan media och PR är att termen medierelationer är mer begränsad. Även PR kan omfatta hanteringen av media till viss del är medierelationer en specialitet. Därför kommer de i strikt medierelationer positioner tillbringar sin tid Fielding samtal från media, identifiera och "spinning" relevanta nyheter, samt skriver pressmeddelanden i ett försök att hålla media informerade om vad som händer på företaget. Beroende på önskan av bolagets gratis publicitet, kan detta vara en mycket upptagen position.

Faktum är att kraven från media vara så ett specialiserat område att vissa företag fokusera enbart på denna typ av arbete. Dessa medierna företag arbetar med kunder att få sina namn ut och skapa positiv publicitet. Om en kris eller negativ händelse har drabbat bolaget, kan dessa företag bidrar också genom medierna med ett ställe att gå där de vet att de kan hitta rätt information. Därför hjälper det kunden genom att tillhandahålla en central källa som inte är motstridiga.

En PR professionell kommer att göra mer än att bara hantera medierna. I själva verket kan en PR-person behandlar inte media alls om bolaget beslutar att dela upp sitt media-och PR-segmenten i separata enheter. I ett sådant fall, en PR-person kan vara ansvarig för uppsökande verksamhet och fungera som kontakt vid särskilda evenemang, att planera dessa händelser, och till och med skriva ett bolag nyhetsbrev så att de anställda kan hålla dig underrättad om vad som händer.

Oavsett hur den linje dras mellan media och PR, dessa jobb kräver en stor skicklighet i masskommunikation. Proffs i dessa positioner ofta måste förutse vilken information kommer att efterfrågas, och vet hur man får tillgång det snabbt. Dessutom måste de göra det på ett sätt som inte gör att företaget ser dåligt. De flesta individer i dessa områden åtminstone ha en kandidatexamen i kommunikation eller journalistik. Vissa kan ha erfarenhet av arbete inom journalistik området, antingen i tryck eller media broadcast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.