Vad är skillnaden mellan en Salon and Spa?

villkor salong och spa ofta används omväxlande, men de faktiskt hänvisar till två olika typer av företag. Även några av de tjänster som erbjuds på salonger och spa kan överlappa varandra, vardera erbjuder en unik upplevelse. Den primära skillnaden mellan en salong och spa är att ett besök på ett spa tenderar att vara ett hela dagen erfarenhet, medan en kan komma att besöka en salong enbart för en enda tjänst, t. ex. en hårklippning.

Skillnaderna börjar när man kommer till en salong eller ett spa. En salong är vanligen mycket mindre än ett spa, och även om det kan ha några privata behandlingsrum, de flesta av tjänsterna äger rum ute i det fria, i huvudrummet. Ett spa är normalt en mycket större anläggning med ett antal privata behandlingsrum. Dessutom kommer ett spa har sannolikt områden för vatten behandling, inklusive en bubbelpool badkar, duschar och eventuellt en pool samt en bastu. Besökare på en salong i allmänhet kvar i sina gångkläder, medan kunder på ett spa kommer ofta byta till kläder.

Några av de tjänster som kan erbjudas både på en salong och spa ingår avdrag och andra hårstyling , ansiktsbehandlingar, vaxning, manikyr och pedikyr. Vissa salonger kan även erbjuda spa-behandlingar, såsom massage. Ett spa, å andra sidan kommer ofta erbjuda alla dessa och många fler behandlingar.

Dessa kan innefatta hela kroppen radbryts, ett antal olika hudvård behandlingar för ansikte och kropp, och olika typer av massage. Ett spa kan erbjuda produkter från flera hudvård linjer, så att kunden kan välja. Vanligtvis fann tjänster på ett spa är mycket mer varierad än de som finns på en salong, och besökare på ett spa tenderar att köpa flera tjänster under ett och samma besök.

En resa till spa är tänkt att vara en avslappnande upplevelse som varar hela dagen, eller åtminstone i några timmar, så många spa-anläggningar erbjuder förfriskningar som aptitretare, drycker, eller till och med en lätt lunch. Maten finns på ett spa är normalt mycket hälsosamt. Ett spa kan också erbjuda alkoholhaltiga drycker som champagne eller vin.

En annan skillnad mellan en salong och spa är priset. Även om de tjänster som erbjuds på varje enskild plats i en salong och spa är exakt samma, kommer ett spa i allmänhet mycket dyrare än en salong. Men vissa spa erbjuda besökare möjlighet att stanna ett par dagar, och gästerna kan ibland då köpa spa-paket som gör det möjligt för dem att få ett antal tjänster för ett pris. Tänk på att när ett spa kallas ett dagspa är det bara öppet under dagen, spa med plats övernattande gäster mer som charter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.