Vad är några tips för att starta ett franchise-företag?

Starta ett franchise företag är inte en natt process. Väljer att bli franchisetagare sätt att utvärdera olika möjligheter, som omfattas av dem som intresserar dig, och hantera för att säkra finansiering och andra resurser som krävs för att faktiskt starta ditt nya företag. Processen kräver också en hel del engagemang och tid, två faktorer som ofta försvårar för människor som söker ett snabbt sätt att bli rik.

Om ni menar allvar om att starta en franchise företag, är ditt första steg att bestämma vilken typ av franchise du vill använda. Det finns alla typer av verksamhet typer som drivs av franchisetagare över hela världen. Du kanske vill äga en kaffe franchise, eller ställ dig upp till franchisebutiker produkter glass. Om konkurrensen är låg i ditt område, en franchise rengöring verksamhet kan vara en bra idé. Hänsyn till flera olika typer av franchiseavtal, och fokusera din uppmärksamhet på de som verkar passa bra för dina intressen, förmågor och långsiktiga finansiella mål.

Nästa bör du skaffa cirkulär från flera franchisetagare som för närvarande tillhandahåller franchising möjligheter. I USA är franchisetagare skyldiga att tillhandahålla sådan information för alla parter som visar ett seriöst intresse för sitt program. De runda är vanligtvis ett omfattande dokument som ger tillgång till sådana viktiga uppgifter som en uppdelning av årlig inkomster från butiker i franchise, och riktlinjer och rutiner att varje franchisetagare måste följa för att accepteras och upprätthålla ett samband med franchisegivaren. Läsa igenom flera cirkulär kommer att ge dig en uppfattning om vilken typ av engagemang ni måste göra för att starta ett franchise företag med en viss franchisegivaren.

Tänk på att kvalifikationer och pågående politiska åtgärder och förfaranden kommer att variera från en franchisegivare till nästa. Vissa kräver mycket strikt följa politik, även ner till så franchisetagaren att endast köpa produkter från godkända leverantörer. Andra ger mer utrymme för att anpassa franchisen till lokala förhållanden och erbjuder fortsatt kärnan produkter som säljs av varje franchisetagare i nätverket. Din uppgift är att hitta franchisegivaren som tillhandahåller den typ av möjligheter och det stöd som du behöver för att lyckas.

När du har fast på och blivit antagen till ett program, kan du börja i uppdrag att starta ett franchise företag. Det är inte ovanligt att franchisetagare att erbjuda kurser som måste framgångsrikt innan franchisegivare tas om franchisetagaren nätet. Efter att du är fullt certifierad, den process som inletts ett franchise-företag kommer att påskynda avsevärt.

Öppna din nya franchise är ofta en uppgift som utförs parallellt med franchisegivaren. Processen att starta ett franchise-verksamhet omfattar att arbeta med franchisegivaren att hitta och få en plats för verksamheten. Det innehåller också skapa förutsättningar för uppförande eller ombyggnad av byggnaden som kommer att inrymma verksamheten och låta dina anställda att få utbildning. Du är också ansvarig för att upprätta din bokföring processer och för att erhålla nödvändiga tillstånd och godkännanden från lokala myndigheter för att möjliggöra driften av verksamheten. Medan vissa franchisetagare erbjuda ekonomiskt stöd med alla dessa insatser kan du förvänta dig att ansvara för en stor del av kostnaderna med starten av din nya franchise-företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.