Vad är några olika typer av PR-tjänster?

Säljfrämjande är de tjänster som bidrar till att få uttrycka ut om en produkt, tjänst eller företag. Tillsammans med faktiskt sälja produkten, distribuera produkten, och prissättning av produkten, PR-tjänster är en av de fyra stora delar av marknadsföring. Det finns två huvudgrenar av PR-tjänster: de som händer ovanför linjen och de som sker under strecket. Båda typerna är viktiga för möjligheterna att effektivt informera konsumenterna om en produkt eller, men båda fungerar på mycket olika sätt.

ovanför linjen promotion är de som direkt reklam ses i media. Ovanför linjen reklamkampanjer genomförs ofta placerats av en reklambyrå, som väljs av annonsören att bäst representera deras produkt eller företag. Ovanför linjen promotion får använda TV, tidningar, internet eller radio som sin aveny av utbildning, men de är nästan alltid mycket avsiktligt och öppen om deras reklamkaraktär.

under raden PR-tjänster alla andra former av marknadsföring att ett företag kan använda för att informera medborgarna om deras produkt eller företag. I många fall under strecket tjänster får inte ens vara igenkännlig som former av marknadsföring, vilket gör dem en förtäckt form av reklam. Konsumenterna kan se den här typen av dold marknadsföring och inte inser att det är knutna till företaget självt, som ofta gör det budskap som det är att förmedla ännu mer som påverkar.

Några exempel på under strecket PR-tjänster omfattar direktreklam kampanjer, individuell försäljning, arbetar mässor, påskrifter, kuponger, produktplacering, varumärke tie-ins, sponsring, försäljning och marknadsföring. Alla dessa former av marknadsföring har en kostnad det innebär, och det är upp till marknadsföringen teamet att avgöra om värdet i utbildningen i slutändan överstiger kostnaden för strategin. Utveckla en fullständig under strecket PR-kampanjen är ett komplext arbete, och oftast yrkesverksamma kommer att föra i marknadsföring specialister särskilt för att göra det.

Under de senaste åren, under strecket PR-tjänster har blivit allt mer innovativa, i en försök att särskilja i en värld full av ständiga marknadsföringsbudskap. Ett antal marknadsföring företag specialiserade på speciellt vågad eller dold marknadsföring, ibland kallad guerilla marknadsföring. Dessa företag anställde vanligtvis ett antal mycket kreativa människor som håller sig à jour om de mest banbrytande teknik för att upptäcka metoder för att använda dem så effektivt PR-fordon.

Till exempel, användning av spel och interaktiva tävlingar har blivit en mycket populär form av marknadsföring i de senaste åren, särskilt med den ökande populariteten av Internet. Olika Flash-baserade spel lurar ofta konsumenter med förhoppning om ett underhållande tid, och under spelets gång en produkt eller ett varumärke visas många gånger, hjälpa till att bygga erkännande bland konsumenterna. Interaktiv tävlingar har också blivit populärt, på många sätt ersätta äldre tävlingar stil erbjudanden. Dessa tävlingar begära någon form av engagemang från konsumenten, exempelvis att skapa en video med ett fotografi, eller skriva något om den produkt eller ett varumärke. Detta inte bara engagerar konsumenten på ett mycket mer djup än en tävlingar leder det till framtida marknadsföringsmaterial för företaget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.