Vad är Interamerikanska utvecklingsbanken?

Inter-American Development Bank, som ibland kallas helt enkelt som IDB, eller ibland som IADB, är en grupp syftar till att stärka utvecklingen i Latinamerika och Västindien. Det ger i första hand till regeringar eller organisationer, trots att det finns några undantag från denna. Den interamerikanska utvecklingsbanken har funnits sedan 1959 och är en av de starkaste drivkrafterna för ekonomisk medel för regionen.

Medel upp av Inter-American Development Bank genom att emittera obligationer, som säljs på vanliga räntor. Dessa obligationer är i stor utsträckning garanteras av medlemsländerna som innehåller några av de rikaste länderna på jorden. På grund av detta stark garanti vidhåller Interamerikanska utvecklingsbanken en stadig Trippel-A rating, vilket gör att bank erbjuder räntesatser som nationer i Latinamerika och Västindien som är konkurrenskraftiga med de bästa räntorna privata banker att erbjuda den privata sektorn .

Det bör noteras att medan mäktiga nationer att garantera de medel av den Interamerikanska utvecklingsbanken tar ansvar för obligationer bör standardvärden inträffa, de är egentligen inte att sätta upp kapital att låna ut till de länder . Detta innebär att medlemskap i Interamerikanska utvecklingsbanken har en minimal inverkan på länderna själva, eftersom deras budget inte påverkas. Och även om deras budgetar skulle påverkas bör en omfattande standard uppstår, är detta osannolikt, även i ganska eländiga omständigheter.

Det finns 48 stater som tillsammans äger den Interamerikanska utvecklingsbanken, och dessa 48 stater, 22 är icke-upplåning medlemmar som är medlemmar bara för att påverka politiken och att garantera obligationer. Dessa 22 icke-upplåning medlemmar är Spanien, Schweiz, USA, Storbritannien, Norge, Italien, Israel, Japan, Sydkorea, Nederländerna, Kina, Belgien, Kroatien, Österrike, Kanada, Slovenien, Sverige, Frankrike , Finland, Tyskland, Portugal och Danmark. De återstående 26 länder är medlemmar som kan låna pengar från banken för att stödja regeringens projekt, och de är Brasilien, Mexiko, Argentina, Chila, Colombia, Venezuela, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Peru, Panama, Paraguay, Uruguay, Bolivia, Belize, Costa Rica, Guyana, Surinam, Trinidad och Tobago, Bahamas, Barbados, Haiti, Dominikanska republiken och Jamaica.

Banken har ett totalt aktiekapital på drygt $ 100. 000. 000. 000 amerikanska dollar (USD). Av dessa drygt 4%, eller $ 4 miljarder US-dollar (USD) är faktiskt betalas inDe återstående 96% är inlösbara kapital, som pantsatts av medlemsstaterna tecknat kapital. Detta rörelsekapital går till en rad olika projekt regeringar och statliga organisationer vill göra, och i vissa fall kan finna sin väg till företag inom den privata sektorn via Inter-American Investment Corporation, eller IIC, eller direkt via Inter-American utvecklingsbanken.

I teorin finns banken att bidra till att främja ekonomiskt välstånd i Latinamerika och Västindien den fonder, och genom detta ekonomiskt välstånd är avsett att stödja social bra. Gruppen utsätts för en hel del kritik, men för sina investeringar, som många anser vara mot dessa mål. Många tittar grupper anklagar Interamerikanska utvecklingsbanken för att främja ekonomisk politik som är destruktiva för både den allmänna miljön och rättigheter för ursprungsbefolkningarna i de regioner bolaget är verksamt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.