Vad Vaktmästare jobb kräver licens eller medlemskap i unionen?

Vaktmästare jobb kan äga rum inom många olika sektorer i arbetslivet från medicinsk kontor och sjukhus till fabriker, skolor, regeringsbyggnader, och så vidare. I mindre industrier och företag, är det osannolikt att vaktmästaren arbeten kräver någon speciell licens eller medlemskap i fackförening utöver någon form av bindning och försäkringar. Dock kan vissa positioner kräver antingen eller båda.

I många fall, en vaktmästare också ibland kallas en vårdnadshavare arbetar som anställd i ett vaktmästeri tjänst som är kontrakterad av enskilda företag. I det här fallet, för att berättiga till vaktmästaren arbete, kan anställda vara skyldiga att vara berättigade till bindning. Eftersom många företag väljer att ha sina lokaler rengöras efter normal arbetstid, blir det nödvändigt för fastighetsservice tjänsteföretag att tillhandahålla bankgarantier och försäkringar. En brottslig bakgrund får kontrollen allt som behövs för att fylla vaktmästaren arbetstillfällen inom dessa tjänsteföretag.

Å andra sidan kan direkt anställa vaktmästare jobb, som de i skolor och sjukhus, kräva antingen någon form av utbildning eller tillstånd inom olika områden för underhåll. Till exempel kan tidigare utbildning eller erfarenhet inom VVS eller elektriskt arbete vara en förutsättning för vaktmästare platser som annonseras som underhåll arbetstillfällen. I vissa fall, beroende på arbetsgivaren kan de enskilda som krävs för att gå med i facket också.

Beroende på arbetsgivaren och arbetet sektorn kan vaktmästaren arbetstillfällen omfattas av offentlig-anställda fackliga organisationer, fackföreningar eller förbund anställd. Medlemskap kräver typiskt nekanden varje löneperiod för fackliga avgifter i utbyte mot vissa förmåner och arbetsvillkor som skall förhandlas fram av unionen på uppdrag av varje medlem. Det betalda avgifter varierar beroende på facktillhörighet och plats. De frihetsstraff eller vaktmästaren jobb som hölls i de flesta allmänna skoldistrikt är unionens ståndpunkter.

När man ansöker om vaktmästaren jobb, någon särskild utbildning eller certifiering krävs skall anges i arbetsbeskrivningen. Om särskilda tillstånd krävs, kommer de sökande troligtvis ha gällande tillstånd, men ibland arbetslivserfarenhet får göras i stället för tillstånd, om den sökande är kvalificerad och villig att få tillstånd inom en angiven tidsperiod. Om inga särskilda krav anges i arbetsbeskrivningen eller på jobbansökan, men ni har specifika licensiering eller certifiering inom ett relevant område, se till att inkludera det i din ansökan.

Till skillnad från utbildnings-och certifieringskraven, får fackligt medlemskap eller inte får röjas i arbetsbeskrivningen. Denna information kommer sannolikt att ges under anställningsintervju eller under läggning och före anställning screening. Mängden medlemsavgift kommer att avslöjas och en kopia av det aktuella anställningsavtalet bör också lämnas. Om du har några frågor om medlemskap i unionen, ska du be rekryteraren eller facklig förtroendeman.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.