Om jag slutat mitt jobb, jag Stödberättigande för arbetslöshetsersättning?

Om du avslutar ditt jobb det fortfarande kan vara några sätt att bevisa att du är berättigad till arbetslöshetsersättning. Dessa kan ha olika begränsningar beroende på var du bor, men här är några skäl till varför du inte kan få arbetslöshetsersättning:

  1. Du avslutar för att du kändes som det.
  2. Du avslutar för att du inte gillar timmar.
  3. Du avslutar för att du inte gillar folket.
  4. Du avslutar för att du inte gillar att betala.

allmänhet vara berättigade till arbetslöshetsersättning innebär att du måste vara villiga att ta rimliga erbjudanden om anställning som kommer tillsammans. Vad som är rimligt kan vara knepigt. Om du gör en sexsiffrig inkomst och inte kan hitta ett jobb som betalar dig mer än minimilönen, du förmodligen inte kommer att förlora förmåner för att inte ta eller innehar ett sådant jobb.

Det finns bestämda omständigheter under vilka du kan vara berättigad till arbetslöshetsersättning även om du var tvungen att sluta ett jobb. Dessa inkluderar:

  1. Din arbetsgivare skär du ner till halvtid eller minskar din lön avsevärt.
  2. En sjukdom som inte tillåter dig att arbeta på samma jobb.
  3. Fientlig arbetsmiljö villkor som diskriminering, upprepade sexuella trakasserier, eller hot mot din person.
  4. Farliga eller farliga arbetsmiljön.

En del arbetsgivare, om de känner igen anledningen till att du slutar som giltig, kommer inte att slåss mot dig när det gäller rätt till arbetslöshetsersättning. Andra kan välja att ange du inte är berättigad till arbetslöshetsersättning eftersom du sluta. Generellt när det råder oenighet mellan arbetsgivaren och arbetstagaren om huruvida den anställde är berättigad till arbetslöshetsersättning är detta lösas genom förhandling.

I de flesta fall, om inte ärendet är starkt omtvistad, kan du representerar dig själv vid en sådan förhandling och kan bero på hur rättvis domaren att avgöra. Om en arbetsgivare är särskilt svårt, och man slutar under fientlig arbetsvillkor, senare planerar att stämma företaget, bör du överväga att ha en advokat företräda dig vid förhandlingen. Bevis vid förhandlingen kan vara viktigt för en senare rättegång.

Ibland tvistefråga vid en förhandling är om en anställd faktiskt sluta eller fick sparken. En arbetsgivare kan försöka få dig att sluta, men du bör inte gå med på detta. Inte heller bör du skriva något om att du slutar ditt jobb på väg ut genom dörren. En arbetsgivare som önskar dig att sluta hade kunnat förlita sig förkorta din arbetstid, minskar din lön eller förmåner, skapar en fientlig arbetsmiljö, vilket resulterar i att du är berättigad till arbetslöshetsersättning även om du gjorde sluta. I andra fall kan det komma ner till en han /hon sa hörsel.

Om du har fått sparken, bör du omedelbart informera övriga medarbetare om detta beslut, så du har backup. Underteckna inte någonting utan att läsa igenom det. Det måste vara tydligt i en utfrågning som du inte accepterar att lämna ditt jobb. Du kan vägra att skriva något om en arbetsgivare bränder er, eftersom de inte längre är din arbetsgivare. Detta kan bidra till att klargöra frågan i en förhandling om en arbetsgivare man har sparken dig.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.