När ska jag skicka ett tack Obs! Efter en anställningsintervju?

Skicka ett tack anmärkning efter en intervju är ett tillfälle för att ge ett slutgiltigt gott intryck. I allmänhet bör man skicka ett tack notering inom en dag eller två av intervjun. Även om man planerar efter intervjun att inte godta ett erbjöd jobb, ett tack anteckning kan vara ett sätt att binda samman och bilda goda relationer med företag som du kan ha kontakter i framtiden.

I allmänhet det tackar kommentar efter en intervju inte ska likna en skrivelse av den utredning eller ett brev som föregår ett CV. I stället bör det vara en kort skrivelse framföra tack för bolagets tid. Man kan kortfattat syftar på om man vill arbeta för företaget, till ett fåtal av de relevanta frågorna i intervjun. Det tackar anteckning kan vara lite mer personlig också. Man skulle kunna innehålla ett uttalande som följande: "Jag njöt verkligen diskutera hur du mixar enda föräldraskap med arbete. Den liknar min egen filosofi. "

Den bör endast göras när intervjun har intima och bekväma, och när ett sådant uttalande" känns "rätt. En annan möjlig taktik i tack notera är att tacka enskilda anställda som kan ha varit närvarande vid intervjun. En sådan anteckning till företaget skulle kunna innehålla, "jag verkligen uppskattade Bob och Shari tar det tid att ge mig en rundtur på företaget. " Återigen en mer formell intervju kan innebära en hänvisning till Bob och Shari som Mr Anderson och Ms Jones.

En är i allmänhet tillåtet att göra en slutlig förklaring i en tack kommentar om hur du känner du kan passa in i företaget. "Din filosofi om arbetstagarnas delaktighet är nära överensstämmande med mina egna," till exempel. Det tackar er notera kan också innebära en känsla av förtroende för intervjun och uttryckte hur glad du kommer att höra från företaget igen. Detta kan potentiellt rädda en från att vänta på dagar då ett företag inte kontakt tillfrågade om de inte anställs.

Om ett definitivt planer på att inte acceptera ett jobb efter en intervju, ett tack anteckning kan tjäna som tack för nedlagd tid och som ett tillkännagivande en drar tillbaka en ansökan om ett jobb. Genom att ändå tacka bolaget i ett tankeväckande sätt undviker en hård känslor genom att inte acceptera ett jobb. Skälen till att inte acceptera en ståndpunkt bör vara vaga och allmänna. En instabil arbetsmarknad en dag kanske innebära gäller för samma företag. Även en mycket kort relation med ett företag bör avsluta med en positiv anda.

Skicka ett tack notering strax efter en intervju ger en en touch av klass. Inte alla intervjuade kommer att ta detta steg. På konkurrensutsatta arbetsmarknad, kan en trevlig del av tack vara skillnaden mellan en själv och andra arbetssökande. Det är ett sätt att göra ett gott sista intryck, och kommer sannolikt att uppskattas av ett företag eller en enskild intervjuare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.