Hur väljer jag ett nytt franchise möjlighet?

hitta en ny franchise möjlighet kan vara ett bra sätt att nå din dröm att bli företagare. Äga en franchise är oftast mer lönsamt än att starta ett företag från grunden. Den skär ut en hel del av det arbete som vanligtvis förknippas med att starta företag, såsom marknadsundersökningar och produktutveckling. Eftersom du har en inbyggd kundbas, kan du börja tjäna pengar nästan direkt.

När man överväger att köpa en franchise, måste du se till att du förstår alla den terminologi som används. Företaget som säljer franchise kallas franchisegivaren . Den person som köper franchise kallas franchisetagaren . Den blivande franchisetagare bör ta reda på den totala investeringar som krävs, tillgängliga finansieringsalternativ, och förväntningar franchisegivaren. Denna information finns i FDD (Franchise informationsskrivelsen) att alla franchisors måste ge alla blivande franchisetagare.

Ett bra resultat och bra reklam är avgörande för en framgångsrik franchise. Namn erkännande är ofta nyckeln till att veta huruvida ett franchiseavtal kommer att vara en bra möjlighet. Folk är mycket mindre benägna att köpa från ett företag som de aldrig har hört talas om.

Nyare företag kan ha lägre avgifter, men risken att den blivande företagaren är mycket högre med en okänd franchisegivaren. Ytterligare reklam kommer att behövas för att få uttrycka ute om verksamheten, vilket kommer att öka den tid det tar att tjäna en vinst. Det faktum att konkurrensen är mindre med en nyare franchise kan arbeta till din fördel under vissa omständigheter. Väg för-och nackdelar noga innan du investerar i en ny franchise möjlighet.

Ett annat tecken på att de nya franchisetagarna möjlighet är bra är den tid och utbildning de är villiga att ge till företagare. En top franchisegivaren bör erbjuda en inblandade träningsprogram för att hjälpa dig att lyckas i ditt nya företag. Om företaget förväntar sig att du ska veta hur man gör allt själv, är detta ett tydligt tecken ska du leta någon annanstans för en ny franchise möjlighet.

Delta i en show franchise handel är ett bra sätt att hitta nya franchise- möjligheter. Med så många möjligheter på ett ställe, blir det mycket lättare för de blivande franchisetagaren att göra välgrundade jämförelser. En franchise show är också en utmärkt plats att träffa andra franchisetagare och be dem om sina erfarenheter som företagare.

Med några serien kan du välja något som du tycker är kul. Du vill inte investera pengar och tid i en verksamhet som du inte är intresserad Hitta något du gillar och kör med den, oavsett om det innebär att driva ett franchise rengöring företag eller en franchise glass butik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.