Hur väljer jag en god Small Business Idea?

Begreppet starta ett litet företag är en dröm för många människor. Även tanken på att äga och driva ett företag är attraktiv kommer många företagare är osäker på hur gå till väga för att välja en liten affärsidé som är rätt för dem. Här är några enkla tips som hjälper dig att komma med det perfekta lilla affärsidé och vara på god väg att etablera egna nya företag.

Även om det är en bra idé att pröva din egen bakgrund och talanger som du söker affärsidéer, inte begränsa sig till de ensamma. Detta är ett misstag många gör. Samtidigt som det finns vissa fördelar med att gå med något som du redan känner väl, kan det finnas andra aspekter på att driva just den typ av verksamhet som du inte känner väl och kan hitta mycket svårt att ta till sig. När du tittar på potentiella möjligheter att dra nytta av ditt primära färdigheter, tveka inte att också överväga möjligheter som är mindre direkt samband med din bakgrund. Den perfekta affärsidén kan vara en som du aldrig skulle ha ansett något annat.

Dessutom motstå frestelsen att gå med en affärsidé helt enkelt därför att de varor och tjänster är de som du redan känner och gillar. Tänk tanken är inte att tillgodose dina personliga gillar och ogillar, utan att erbjuda något som fångar uppmärksamhet och marknadsandelar inom din räckvidd för. Om du inte vet det finns en marknad för vad du kan erbjuda och att det finns utrymme på denna marknad för en mer bakom, inte tillbringar mycket tid att undersöka eller fortsätta att små affärsidé.

Några av de bästa affärsidéer fokusera på de möjligheter till återkommande. Detta beror på att du vill inte bara vinna nya kunder, utan också att behålla de du har. En liten affärsidé som kretsar kring att leverera något som människor behöver eller vill ha och som har en begränsad livslängd är ett utmärkt sätt att bygga extrainkomst, hänga på till din nöjda kunder, och kunna använda sina bra rekommendation att säkra nya kunder. Det finns många idéer som uppfyller detta kriterium, från teletjänster driva en skönhetssalong.

Du vill också att överväga en liten affärsidé när vinstmarginalen är relativt hög. Kostnader i samband med produktion eller säkra en livskraftig produkt bör lätt kunna kompenseras genom försäljningen av de varor och fortfarande ger en snygg vinst. Större vinster inte bara innebära mer pengar i fickan, utan också innebära pengar att investera tillbaka in i verksamheten eller att placera i en dispositionsfond i händelse av att förändringar på marknaden och du har till lägre priser eller ändrar inriktning på ditt företag .

Även om potentialen för löpande affärer och ett stort vinst eller närvarande finns det också behovet av att titta närmare på den potentiella marknaden är förknippade med små affärsidé. Fundera över vilka konsumentmarknaderna du skulle vilja rikta det gäller att bygga en kundbas. Ta reda på om det finns utrymme för en mer konkurrenten på dessa marknader. Beakta även vad du kan erbjuda konsumenterna att de inte kan få från någon annan. Om du tycker det finns utrymme på marknaden och du kan konkurrera med de mer etablerade företagen på något annat än priset, kan du ha den perfekta lilla affärsidé.

Tänk på att det är inte alltid storleken på marknaden som avgör om det finns utrymme för en mer affärer. Även nischmarknader med relativt små konsument grunder kan vara mycket lönsamt, om konkurrensen är låg och dina produkter är mångsidiga nog att korsa-marknad för flera olika marknader. Din ideala liten affärsidé kan tillåta att du lugnt tjäna marknadsandelar på flera nischmarknader och fortfarande under radarn i större konkurrenter, vilket gör det möjligt att framgångsrikt och med relativt få förluster till din kundbas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.