Hur väljer jag den bästa strategin Bolaget Marketing?

Det finns många metoder och teorier om hur man väljer den bästa strategin företagets marknadsföring. Antalet marknadsföringsstrategier tillgängliga är oändliga, men att välja den bästa strategin är beroende av långsiktiga mål, industri och kundbas. Syftet med ett företags marknadsföringsstrategi är att ta fram en systematisk metod och planerar att sprida information om produkten och uppmuntra försäljning.

På kort sikt, alla företag som mål att sälja så mycket av sin produkt som möjligt. De metoder som används för att uppnå detta mål varierar, baseras på kundens profil, produkt och pris. Till exempel är en lyx fordon som syftar till en ganska liten kundbas. En marknadsföringsstrategi som fokuserar på exklusivitet, prestige och kvalitet kommer att locka lämpliga kundbas som kommer att ha de medel som krävs för att köpa denna punkt.

De långsiktiga målen för företaget har en betydande inverkan på valet av ett företags marknadsföringsstrategi. Ett företag som har utvecklat en ny produkt och har för avsikt att lansera en ny produktlinje skulle utarbeta en marknadsföringsstrategi med en lång livscykel. Denna typ av strategi ingår flera avtal produktplacering i populära media, produktrecensioner och stora annonser bilden.

marknadsföringsstrategier som arbetar i en bransch kanske inte fungerar bra inom andra branscher. Identifiera primära anledningarna till kunden eller köparen. Lär känna din bransch, grad av samarbete inom industrin, och primära konkurrens. Titta på publikationer och meddelanden inom branschen för att avgöra hur andra företag annonsera sina produkter inom denna industri.

Den idealiska företag som marknadsför strategi bygger på en djup kunskap om och förståelse av kundbasen. Börja med demografin för beslutsfattaren, och identifiera tre viktiga punkter som ska göra honom eller henne uppmärksam på annonsen. Även om många människor känner att strategin bör inriktas på själva produkten, den visuella och audio ledtrådar som lockar den inledande uppmärksamhet beslutsfattaren är mer personligt.

Titta

på själva produkten och göra en lista över de fördelar och nackdelar med produkten. Fokusera på en strategi som lyfter fram de positiva aspekterna, och downplays produkten svagheter. Använd kund fokusgrupper för att identifiera problemområden i kundbas och ta itu med dessa frågor i marknadsföringsstrategin. Till exempel bör en ny teknik-baserad produkt levereras med en nöjd garanti. Detta kommer att minska den del av risken för kunden, och uppmuntra till ökad försäljning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.