Hur kan jag öka mina chanser att få en befordran?

få ett jobb marknadsföring är mer än en fråga om tur. Det finns specifika sätt att öka din chans att främjas, och steg mot att få en befordran tenderar att förbli densamma i de flesta arbetsmiljöer. Från kontoret till fabriksgolvet, chanser att få en befordran tas upp genom att observera följande steg.

Många tror att bra jobb färdigheter på sitt nuvarande arbete att göra dem som kan befordras. Skill på det du gör är viktigt, men inte nödvändigtvis förtjänar befordran. Sträva efter att inte bara vara bra på det du nu gör, utan också visa förmåga att vara bra på jobbet som du vill ska främjas.

Vissa positioner kan kräva ytterligare utbildning eller särskilt långt-överväga att främja din utbildning för att öka dina chanser att få en befordran. Vissa företag ersätta även i utbildningssyfte kostnader som är relaterade till din visst arbete eller område. Även om utbildning är viktig, är det inte nödvändigtvis det viktigaste kvalifikation en arbetsgivare letar efter när man vill främja en högre position.

Det kan också bidra till att låta chefer vet att du har mer att bidra till att din arbetsmiljö. Försiktigt bygga en affärsplan som beskriver dina personliga karriär. När du har lagt ihop det, fråga din manager för ett möte för att diskutera karriär tillväxt. När du har beskrivits dina mål, be chef för specifik feedback på områden du behöver förbättra för att få en befordran, eller för att uppfylla din affärsplan.

Denna typ av möten bör inte vara ett forum för att klaga över att inte få en befordran, och när du har gjort ditt mål klart, inte fortsätta att upprepa dem. I stället diskutera din avsikt med en chef med en väl genomtänkt plan och ta feedback. Använd sedan anställd recensioner för att diskutera hur du möte verksamhetsplanen du gjort.

I båda företagen eller tekniska områden, förmodligen en av de största avgörande faktorerna är din utmärkta kommunikationsfärdigheter. Att kunna ta kritik, leda team och har goda relationer med arbetskamrater och chefer gör marknadsföring mer sannolika.

Även i en miljö där team-baserat arbete är inte vanligt, kan du leda grupper som gynnar din arbetsplats. Lag kan titta på frågor på arbetsplatsen som hur att förbättra mellanmål rummet, hur man gör en kontorsmiljö mer ergonomiskt riktiga, eller hur man ska genomföra säkerhets-och beredskapsplaner för arbetstagare. Alternativt, i arbeten där lagarbete används ofta, hitta möjligheter att huvudet team för att uppnå arbetsrelaterade mål. Om du inte är bra på att arbeta i grupp, du är försenad för att lära sig hur man framgångsrikt tillvägagångssätt ett team. Ta klasser, läsa böcker eller observera andra som leder framgångsrika team för att bli ett effektivt team manager.

Formulär mentor relationer med ett fåtal nyckelpersoner i ledande personal. I ett stort företag din personliga synlighet kan vara låg om du inte känner till "högre ups" väl. Undersökning ditt företag och leta efter dem som kan lära dig mer om ditt jobb. Därefter vända dem och frågar om mentorskap. Detta är inte en chans att ställa sig in själv med en högre upp, men för att förbättra din synlighet, färdigheter och sannolikheten för att få en befordran.

Ökad synlighet kan också göras genom ditt arbete i samhället. Du kan vara en hängiven volontär för måltider på hjul, en lokal medlem av skolans styrelse, eller en fotbollstränare. Skriv eller publicera i samband branschtidningar eller webbplatser för att öka synligheten i ditt företag och chanser för befordran. Titta till lokala organisationer eller politiken som en möjlighet att finslipa dina kompetens, och att delta i och leda team.

På arbetsplatsen observera andra som har främjats och jämför ditt beteende till deras. Om du har bra relationer med dessa arbetstagare, som du bör fråga dem på ett vänligt sätt vilken kompetens var viktigast att tjäna en befordran. Mirror dessa färdigheter.

inte Toot ditt eget horn, men föra ett register över dina framgångar i arbetet. I recensioner kan ha en förteckning över de framgångar fästa uppmärksamheten på dessa färdigheter. Också planen på att ha en exemplarisk anställd post. Visa upp i tid för arbete, minimera arbete frånvaro, och vara beredd att ta på enstaka extra jobb. Du ska visa, snarare än säga, att du har de egenskaper en arbetsgivare söker en högre position.

Speciellt inom tekniska områden, vissa anställda tenderar mot arrogans om deras överlägsna kunskap eller immateriella gåvor . Även teknisk kunskap är oerhört viktigt, inte tillåter det att isolera dig från anställda med mindre kunskap. Undvik överlägsenhet, och anta ödmjukhet genom att lära sig mer, särskilt om social kompetens i arbetslivet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.