Hur kan jag lära mig att delegera beslutsfattandet?

Om du tvekar att delegera, du är inte ensam. Många chefer skulle hellre göra allt själva än att lista ut hur man ber någon annan att fatta beslut för att slutföra uppgifter-antingen av rädsla för att komma över som alltför krävande eller att arbetet inte kommer att avslutas korrekt. Men en chef kan inte personligen utföra varje uppgift. Han eller hon måste lita på andra människor att bidra till att uppnå målen. Vill det eller inte, lära sig att delegera är en nödvändig del av företagsledning. Du kan lära dig att delegera beslutsfattandet genom att ta både ditt eget perspektiv och dina anställda i beaktande.

Det första steget i att lära sig att delegera beslutsfattandet är att besluta vilka beslut du gör kan delegeras. Sätt ditt ego åt sidan och fråga dig själv vad färdigheter eller talanger dina underordnade kan ha som är bättre utvecklad än din för fullbordande av vissa uppgifter. Det kan vara svårt, men det betyder inte fel på din sida, som goda förvaltare förtroende och utveckla talanger för andra. Bara se till att använda den tid du sparar när du delegerar för att slutföra arbetet som bäst använder din egen geni för att göra dig skina i din egen rätt. Lär dig att du inte behöver ge upp kontroll när du delegerar.

Nästa, lära sig att delegera beslutsfattande funktioner som du vill ha gjort genom att utveckla era kommunikationsfärdigheter. Lär dig att kommunicera tydligt exakt vad den anställde förväntas göra och exakt när den anställde är att ha det gjort med. Var noga med att ge arbetstagaren tillräckligt med autonomi ta reda på detaljer som små hantera anställda kan bromsa produktiviteten och göra de anställda känner att du saknar förtroende för sin beslutsfattande förmåga. Också vara säker anställda vet att de kan komma till dig med eventuella frågor och problem som de kan ha om ett projekt.

Lär dig att acceptera fel som en del av tillväxten när du delegerar beslutsfattande genom att den anställde att göra misstag och lära av dem. Visa ditt förtroende för din underordnade genom att delegera en annan aktivitet strax efter en han eller hon gjort ett misstag på. Inse att när du delegerar arbete till en anställd genom att göra honom eller henne en partner i beslutsprocessen, hjälper du den anställde känner sig värdefull och uppskattad i företaget. Ett sådant delat beslutsfattande kan leda till större anställdas produktivitet samt en ökad nivå av kommunikationen mellan dig och dina underordnade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.