Hur gör jag en trängselavgiften betalning?

Trängselavgifter är enkla vägtullar som ibland tas ut i större städer. Tanken med avgiften är att generera intäkter från resor som sker i delar av staden där en stor del av trafiken överbelastning under vissa tider på dagen. Men till skillnad från en traditionell vägtull arrangemang, det finns inga vägtullar där en trängselavgift betalning kan lämnas in vid inträdet i området. I stället många storstäderna gör det möjligt att betala avgiften i förväg, samt betala avgiften på baksidan slutet om det behövs.

En av de vanligaste sätten att göra en trängselavgift betalning per telefon. Genom att ringa nummer som tillhandahålls av kommunen, är det möjligt att ansluta med ett automatiskt system som gör att du kan säkert anger ditt kredit-eller betalkort. I gengäld är du utfärdade en kod som är bra för den tid som du planerar att vara i de berörda delen av staden.

Som ett alternativ till att göra en betalning via telefon, många kommuner gör det möjligt att göra en trängselavgift betalning med SMS. Processen är liknande, i som du lämnar kredit-eller betalkort som används för att logga betalningen av avgiften. I gengäld får du en bekräftelse på att transaktionen är klar. En del människor föredrar denna metod, eftersom det är en enkel process för att spara bekräftelsemeddelandet och hänvisa till den om det behövs.

Om du vill göra dina trängselavgifter förskottsbetalning, kommer online oftast enkla och snabba processen. Genom att gå till en webbsida etablerad plats och drivs av kommunen, är det möjligt att snabbt göra en säker betalning online, med ditt betal-eller kreditkort. På vissa håll kan du även betalningen dras från ditt lönekonto. Precis som med telefon och textmeddelanden alternativ, du också få en bekräftelse på din betalning, vanligtvis i form av en e-postbekräftelse skickas till valfri adress.

Även om inte finns i alla situationer, vissa kommuner tillåter också människor att göra en trängselavgift betalning per post. Det finns vanligtvis särskilda riktlinjer för utskick i betalningen, särskilt om en check används. Ofta måste betalningar skickas genom ett visst datum för att kunna behandlas och tillgodoräknas för den dag du planerar att vara i området.

För dem som föredrar att göra utbetalningar personligen, kan du ofta hitta auktoriserade återförsäljare som kan ta emot betalningar och bearbeta dem för kunders räkning. Till exempel i Storbritannien är det möjligt att besöka många närbutiker och göra en trängselavgift betalning personligen. Betalningar kan göras i förväg, eller göras så sent som midnatt dagen efter ditt besök till området. Men att betala i efterhand vanligtvis innebär anbudsförfarande en högre överbelastning pris än gör betalningen innan eller samma dag som ditt besök.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.