Vilka olika typer av personalfunktioner?

personalfunktioner behandlar ledning och organisation av anställda. Personalförvaltningen ansvarar för rekrytering, anställning, avskedande och utbildning anställda. Den utvecklar och implementerar företagets policy.

Alla avdelningar i ett företag är beroende av mänskliga resurser, eftersom det handlar om alla de människor som arbetar för företaget. Mänskliga resurser funktioner ingår att skapa och genomföra strategi för hantering uppfylla myndigheternas bestämmelser och lagar. Till exempel måste företaget betala politik samordna med minimilön lagar. Business lön och tid strukturer har också stödja lagar som kräver att anställda tar ett fast belopp i pauser under arbetsdagen.

Att se ett företag upprätthåller regering säkerhetskrav, t. ex. krav på att bära stål-toed arbete stövlar i ett lager, är ett annat ansvar för personal. Mänskliga resurser direktörer måste också säkerställa att alla anställda har den erforderliga meriter och utbildning för sina jobb. Till exempel vissa lastbilschaufförer och lagerpersonal behovet farligt gods utbildning eller intyg om de arbetar med vissa kemikalier.

Personal funktioner innefattar även att fatta beslut om personal på olika avdelningar beroende på företagets behov. Exempelvis kan vissa avdelningar kan behöva tillfällig personal, medan andra behöver heltidsanställda. Mänskliga resurser direktörer fatta beslut om outsourcing, eller hyra oberoende leverantörer, för kortfristiga arbetsprojekt. Ett företag kan hyra en frilansande författare som skriver en produktbroschyr, till exempel.

anställa och avskeda personal är två av de viktigaste mänskliga resurser funktioner. De nödvändiga pappersarbetet måste fyllas i enlighet med lagen. Räkenskaperna ska bevaras med avseende på inkomstskatt. Personalavdelningen måste se till alla nödvändiga formulär är korrekt ifylld varje gång en anställd blir anställd eller lämnar företaget. Personalavdelningar hålla reda på varje anställds arbetstid, sjukdagar och semester.

När avdelningar inom företaget är nyanställning, personalfunktioner erbjuda stöd. Till exempel kan en personaldirektör utföra telefonintervjuer med en lista över arbetssökande som ett sätt att screening varje sökande innan intervju med skede. En kort lista över lämpliga sökande därefter kontaktas för in-person intervjuer med avdelningscheferna.

Rekrytering är ett av de ständiga mänskliga resurser funktioner. Många personalavdelningar rum regelbundet sysselsättning annonser, antingen online eller i lokala tidningar för att säkerställa att de har en ny leverans av arbetssökande. Personalansvariga rekrytera, kontakt och sökande skärm för aktuella positioner som behöver påfyllning, samt hålla återupptas från kvalificerade sökande på filen för eventuella framtida jobb i företaget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.