Vilka är fördelarna och nackdelarna med White Label-produkter?

White label produkter är produkter som tillverkas i en central anläggning och sedan märkas med en rad olika företagsnamn. Till exempel en tillverkare som gör spåret mix skulle kunna göra en stor sats av trail mix, förpacka den och sedan dela upp partiet i grupper som skall märkas "Företag A Brand Trail Mix", "företag B Brand Trail Mix" och så vidare. Tillverkningsprocessen white label produkter är känd som "vit märkning", och den växer allt vanligare.

Begreppet "white label" är en referens till en praktik en gång i stor utsträckning av många discjockeys och blivande musiker. Att dölja identiteten hos det företag som tryckte ett rekord, skulle folk skal den gamla etiketten och sätter på en generisk vit etikett över den.

Många butiker använder vit märkning för att bygga varumärkeslojalitet. Till exempel genom att använda vit märkning kan livsmedelsbutiker skapa en linje av butik-märkta produkter, och eftersom vita label-produkter är ofta billigare, konsumenterna uppmuntras att köpa dem. Därför konsumenterna börjar bli knutna till butikens varumärke, gör en aktiv insats för att handla på just den butiken och att köpa sina produkter när det finns ett val mellan flera etiketter.

För företag som gör white label produkter har praxis några distinkta fördelar. Dessa företag kan fokusera på att hålla produktionskostnaderna ner, snarare än på marknadsföring, eftersom vita märkesvaror har en inbyggd marknaden. Istället för att behöva söka upp butikerna att göra sina produkter, white label tillverkare kan vänta för kunderna att komma till dem. De kan också effektivisera produktionen genom att producera stora partier av produkter.

För konsumenterna vita märkesvaror har fördelar och nackdelar. En klar fördel är att dessa produkter tenderar att vara mycket billigare än kända varumärken produkter och ibland kvaliteten är jämförbar. Det är dock nackdelen att det är svårare att få information om white label produkter och de företag som gör dem.

Brist på information om en produkt kan vara problematisk. Till exempel personer med svåra mutter allergier vill undvika produkter tillverkas i lokaler som innehåller nötter, och denna information får eller inte får lämnas ut på en vit etikett produkt. Andra konsumenter vill träna etiska köpvanor, och eftersom tillverkaren av en vit etikett produkt är ofta inte lämnas ut, har de inte att säga huruvida produkten passar ihop med deras värderingar.

Med tanke på det växande antalet återkallade produkter, vit etikett eller generiska produkter är en växande hett ämne bland många konsumenter aktivister. Eftersom många tillverkare behålla identiteten hos sina kunder hemliga så att kunder till företaget X inte inser att de kan få samma sak från Företag Y, kan det ta lite tid att anmäla alla de människor som har köpt en produkt om ett återkallande . I fall där vita label-produkter går genom flera bolag, kan det vara omöjligt att informera alla om ett återkallande. Förutom att vara potentiellt farlig, kan detta också frustrerande för konsumenterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.