Vilka är de vanligaste förslaget riktlinjer?

Förslagen affärsdokument som normalt används för en av två syften. Ofta är ett förslag som utarbetats som svar på en förfrågan från en potentiell kund. Vid andra tillfällen är det dokument som upprättats i syfte att sätta en affärsidé till någon som är i stånd att erbjuda finansiering eller annat stöd. I båda fallen finns det en kärna av förslaget riktlinjer som alltid kommer att öka chanserna att få ett positivt svar på dokumentet.

När en potentiell kund har utfärdat en formell begäran om förslag eller RFP, mycket av arbetet är redan gjort i förväg. Den RFP berättar vad som bör ingå i förslaget innan det kommer att beaktas. I många fall kommer RFP dikterar också hur informationen presenteras och ordnas. Med hjälp av text och termer i RFP kommer att göra det mycket lättare att utforma ett förslag mall som kommer att imponera på mottagaren och öka dina chanser att få verksamheten.

Förslag riktlinjer kräver att du sparar texten i din förslag klara och precisa. Vill du få de viktigaste förslaget idéer över på ett så direkt sätt som möjligt. Detta minimerar risken för den som läser den färdiga förslag format förlorar väg intresse halv igenom och går vidare till det förslag som lagts fram av dina konkurrenter. Undvik att använda slang eller tekniska termer om inte förslaget riktlinjerna i RFP tillåta speciellt för svada av denna typ.

Tillsammans med klarhet, korrekt stavning och interpunktion är extremt viktiga för en framgångsrik förslaget. Alldeles för ofta en annars strålande förslag som slängs, helt enkelt därför att fel i texten gör det svårt att läsa. Förslag riktlinjer kräver att handlingen skall kontrolleras noga för alla typer av stavning fel innan förslaget någonsin in.

När RFP inte anger faktorer som användning av visuella element eller införande av en titelsida, allmänna riktlinjer förslag krävs att dessa typer av tillägg läggas till färdiga dokumentet. Clip art, logotyper, tabeller och andra bilder bidra till att bryta upp den nakna utseendet på texten, närmare bestämt ca vederkvickelse för ögat som den handling som läses. Men att använda sig av visuella element klokt. Sätta in dem till synes utan anledning faktiskt kommer att skada effektiviteten i ert förslag, eftersom andra kommer att undra vad du försöker gömma sig bakom alla att överdriven fasad.

Efter grundläggande förslag riktlinjer kommer att betydligt öka potentialen hos dina färdiga dokument för att uppnå det avsedda målet. Om du inte är försedda med en formell begäran om förslaget och har ingen aning om var man ska börja, använda sig av provet förslag för att få några allmänna idéer om hur man ska gå. Med lite träning kommer du snart att kunna utarbeta ett förslag som är korrekt, lättläst, välorganiserat, och mycket sannolikt kommer att hjälpa dig att få vinna företag eller stöd du söker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.